Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Haninge Handbollsklubb
Den Lilla Klubben med Det STORA 💙

Varmt välkommen till föreningens hemsida.
Vi hoppas att du skall hitta det du söker.
Saknar du något eller har frågor så skicka gärna ett mejl till kansli@haningehk.se

 

Föreningsinformation

På följande länk finner du information om Föreningen och Styrelsen.

 

Våra Lag / Kontaktpersoner

Information om våra lag samt kontaktpersoner finner du på sidorna till respektive lag.

 

Intresseanmälan

Om du är ny och vill prova på handboll så kolla på sidan för din åldersgrupp och kontakta någon av ledarna för att få möjlighet att provträna.
Du kan också fylla i och skicka in en intresseanmälan

Då kommer någon av våra ledare att kontakta dig
– du blir samtidigt registrerad i vårt medlemsregister.

 

Information via andra Kanaler

Föreningen finns även på följande sociala medier:


Facebook: Haninge handbollsklubb

Instagram: @haninge_handbollsklubb

 

För lagens egna Instagram: Sök på HaningeHK

Sportlov i Haninge Centrum
2023-03-08 18:15
Under sportlovet var vi en av tre föreningar som arrangerade prova-på sport i Haninge Centrum.
Sportlovslediga barn kom till den butik vi hade riggat med handbollsmål och bollar. Vissa kom in en stund medan andra stannade ett par timmar. En lyckad eftermiddag med många nya talanger från hela kommunen.
Tyresö Cup
2023-02-26 20:00

Helgen 24-26 februari, helgen innan Sportlovet, gick Tyresö Cup av stapeln i Tyresö. Hela 8 lag åkte till grannkommunen för att representera Haninge HK, yngst var våra 9-åringar och äldst våra 13-åringar. Sammanlagt har våra lag spelat 41 matcher under helgen fredag till söndag i Tyresös 5 hallar. 

 

Guldmedaljörer! 

F12 (2010) ställde upp med ett lag och efter fullt hus i gruppspelet tog man sig enkelt vidare till A-slutspel där man som vinnare i gruppen gick direkt till semifinal. I semin ställdes man mot Gustavsberg. Efter en riktig kämpar insats går man vinnande ur semin med 12-8. I finalen krossar man Huddinge och vinner ett välförtjänt guld. Stort grattis tjejer och ledare!

 

Match Hemmalag Bortalag Mål H Mål B
Grupp Årsta AIK HF Haninge HK 8 13
Grupp Haninge HK Tyresö Handboll 16 3
Grupp Härnösands HK Haninge HK 6 17
A-Semi Haninge HK Gustavsbergs IF HK 12 8
A-Final Huddinge HK Haninge HK 4 14

 

Ledarna rapporterar: Sen anmälan då det var lite tomt på matcher under några veckor. 12 anmälda lag i F12 i Tyresöcupen borgade för en bra cup. Vi fick våra tre gruppmatcher under lördagseftermiddagen vilket var skönt. Men med några sjukdomar i laget stod vi med endast 2 avbytare. "Spring hem men gå upp i anfall" - blev vår uppmaning till tjejerna.

 
Först ut var Årsta. Tufft motstånd som vi med den berömda Haningemuren lyckades vinna med 13-8. Andra matchen mot Tyresö var mer komfortabel och våra nyinlärda växlar satt som dom skulle. Blev tillslut seger med 16-3. Lång väntan på tredje matchen där morgondagens matchstart skulle avgöras. Härnösand stod för motståndet och trots vår stora seger med 17-6 kändes det som det bästa motståndet hittills.
 
Som 2:a bästa 1:a fick vi längst sovmorgon och klev direkt in i semifinal. För motståndet stod Gustavsberg som även dom vunnit sin grupp men som nu hade en kvartsfinal i bagaget. En väldigt jämn match där vi drabbades av lite skador och bland annat behövde byta vår målvakt i andra halvlek som fått ett skott i huvudet. När slutsignalen ljöd stod vi som vinnare efter 12-8.
Byte av hall och lång väntan på sista matchen av 2023 års upplaga av Tyresöcupen, finalen.
 
Huddinge stod på andra planhalvan och vi visste att vi hade ett sjukt tufft motstånd. Vi visste att vi skulle hålla koll på deras V9, nr 26. Vera, H2, fick i uppgift att stoppa alla attacker från V9. Tänk två myskoxar... Otal tuffa attacker men Vera stod emot. Huddinge flyttar sin V9 till H9. Men det hade dom inget för för där står ju Inez som V2 och som låst ALLAs H9 varje match! När Nina sedan spikar igen i målet och endast släpper 4 bollar förbi sig så krossar vi tillslut motståndet i årets final med 14-4.
 
Annat vi minns från finalen är Claras fina inspring, Ellas beslutsamhet som gjorde att hon vann kampen om en retur av vår målvakt, Isabels styrka att spela trots skadad fot, Evelinas smidighet som tar henne förbi allt försvar, Adas mod att spela i stridens hetta och Hildas finfina vänsterskott. 
 

En rapport från våra yngsta

F9 (2013) hade två lag med som spelade totalt 8 matcher på miniplan i Tyresöhallen under lördagen. Man fick möta Tyresö Handboll, Skuru, Tumba och VästeråsIrsta.

 

Ledarna rapporterar: En fullsatt läktare inne i Tyresöhallen. Nervösa men fokuserade 8/9-åringar beredda att ta sig an Tyresö Cup 2023. Efter ett flertal sena sjukdomsfall blev utgången att man helt saknade avbytare på bänken. Två HHK lag som kämpade och spelade 3 gruppspelsmatcher var innan man avslutade dagen med varsin slutspelsmatch senare under eftermiddagen.

 

Tjejerna gör enorma framsteg för varje match som spelas. Flera tuffa matcher som genererade i enstaka blåmärken och en och annan tår - handboll en tuff men scysst sport. De visade på ett tufft försvar där man följde med bra i motståndarnas rullespel. Tjejerna breddade anfallet, vågade satsa, stega in genom försvarana och skjuta. Målvakter som visade sig modiga när anfallarna hoppade och sköt.

 

Glada miner, mycket skratt och ännu mer dans i både uppvärmning, omklädningsrum och mellan matcher. Vi hann även med en lekstund i klätterställningen precis utanför hallen. En hel dag tillsammans med dessa fantastiska tjejer och ledare som ger minnen för livet <3.

 

Silvermedaljörer!

P13 (2009) ställde upp med 2 lag, då det endast var 6 lag anmälda i klassen fick alla möta alla innan gruppställningen avgjorde vilka som fick spela A- respektive B-final. Det ena laget placerade sig, efter de 5 inledande matcherna, 2a i gruppen medan det andra laget placerade sig som 4a. Haninge HK representerades därmed i både A- och B-final. Båda lagen kommer hem med fin-fina silvermedaljer från sina respektive finaler.

 

Match Hemmalag Bortalag Mål H Mål B
Grupp Haninge HK 1 Tyresö Handboll 2 17 16
Grupp Haninge HK 2 Skuru IK 15 14
Grupp Tyresö Handboll 1 Haninge HK 1 23 11
Grupp Tyresö Handboll 2 Haninge HK 2 12 21
Grupp Haninge HK 1 Kungsängens SK 17 13
Grupp Haninge HK 2 Tyresö Handboll 1 16 17
Grupp Haninge HK 1 Haninge HK 2 14 19
Grupp Skuru IK Haninge HK 1 21 7
Grupp Kungsängens SK Haninge HK 2 13 17
B-Final Skuru IK Haninge HK 1 18 17
A-Final Tyresö Handboll 1 Haninge HK 2 15 11

 

F11

Våra F11 (2011) ställde upp med ett lag där man spelade 6 matcher mot Tyresö, Åkersberga och Tumba. 

 

Ledarna rapporterar: När vi gick in i cupen hade vi som mål att ha kul och förhoppnings vinna 1 match. När vi nu har spelat klart så kan vi konstatera att av 6 matcher så blev det 2 vinster och 1 match som blev lika. Vi är supernöjda med det resultatet då det var många bra och jämna matcher.

 

Det som också känns bra efter denna cup är att alla våra tjejer fick göra mål, vilken bredd i truppen! Vi hade även superduktiga målvakter där vi till och med fick hålla nollan i den sista matchen. Vi har efter denna helg fyllt på självförtroendet både som lag och individuellt!

 

P11

Våra P11 (2011) ställde också upp med ett lag där man spelade 5 matcher mot Tyresö, Sannadal, Vallentuna, Swithiod och Årsta. 

 

Ledarna rapporterar: Med många ribbskott och otur med några uddamålsförluster så förtjänar ändå P-11/12 sina medaljer då de hela helgen kämpat tillsammans, aldrig gnällt på varandra utan spelat för laget!

 

F13

F13 (2009) hade också ett lag med. Efter ett tufft gruppspel, där man hade vinnarna av både A- och B-slutspelet med, fick man spela B-kvartsfinal. Man går vinnande ut kvarten mot Årsta med 14-9. I semin ställs man sedan mot Eskilstuna GUIF och där tar tyvärr cupäventyret slut för den här gången. 

 

Match Hemmalag Bortalag Mål H Mål B
Grupp Hammarby IF HF Haninge HK 15 9
Grupp Haninge HK Eskilstuna Guif IF 9 24
Grupp Täby HBK Haninge HK 22 12
B-Kvart Haninge HK Årsta AIK HF 14 9
B-Semi Eskilstuna Guif IF Haninge HK 17 13

 

Bilder hittar ni som inloggad medlem under menyn "Bildgalleri".

ICA MAXI Haninge Beach Cup || Hanveden 10-11 juni
2023-02-22 12:30
Haninge Beach Cup 2022

Hej,
Nu har anmälningarna till vår beachcup den 10-11 juni börjat trilla in.

För mer information om cupen se http://www.haningebeachcup.se.
Planera in ett besök på Hanveden och heja fram våra Haninge lag.

 

Varmt Välkomna i sommar

Hälsningar Styrelsen

Flickor-A (F16/F15)
Stort tack till våra USM Sponsorer!
2023-02-14 19:39, Flickor-A (F16/F15)
 
Flickor-A (F16/F15)
Lyckat hemarrangemang i USM F16 och Steg 4 nästa!
2023-02-14 19:19, Flickor-A (F16/F15)

Tillsammans lyckades vi skapa ett fantastiskt fint och lyckat hemarragemang under USM F16 steg 3 hemma i Torvalla Träningshall  - och förhoppningsvis mängder med fina gemensamma minnen för livet. Tusen tack till er alla - ingen nämnd ingen glömd!

Vi tog emot inte mindre än 5 gästande lag i Torvalla Träningshall, Enköpings HF, Sollentuna HK, Sundsvall HK, Stavsten HK samt IK Sävehof 1.

Vi är otroligt stolta över tjejernas insatser och lagmoral. Trots en hel del skador tar vi oss till steg 4 , och det med bara ren vilja och kämparglädje. 

 

Lottningen för steg 4 tar oss till Skövde, helgen 11-12 mars. Matcherna kommer att spelas i Skövde idrottshall.

Det preliminära spelschemat ser ut som följer:

 

Lördag
Skövde HF 1 - Haninge HK
Tyresö Handboll - GF Kroppskultur 1

Söndag
Skövde HF 1 - Tyresö Handboll
GF Kroppskultur 1 - Haninge HK
Haninge HK - Tyresö Handboll
Skövde HF 1 - GF Kroppskultur

Nyheter från våra lag
Flickor-08 (F14), 17/03 22:58 
Flickor-A (F16/F15), 17/03 22:28 
Flickor-08 (F14), 14/03 19:15 
Flickor-A (F16/F15), 14/03 18:43 
Flickor-10 (F12), 06/03 13:38 
Pojkar-09 (P13), 04/03 13:05 
 
Handla utan kontanter
Swisha till 123 224 1552