Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Haninge Handbollsklubb
Den Lilla Klubben med Det STORA 💙

Varmt välkommen till föreningens hemsida.
Vi hoppas att du skall hitta det du söker.
Saknar du något eller har frågor så skicka gärna ett mejl till kansli@haningehk.se

 

Föreningsinformation

På följande länk finner du information om Föreningen och Styrelsen.

 

Våra Lag / Kontaktpersoner

Information om våra lag samt kontaktpersoner finner du på sidorna till respektive lag.

 

Intresseanmälan

Om du är ny och vill prova på handboll så kolla på sidan för din åldersgrupp och kontakta någon av ledarna för att få möjlighet att provträna.
Du kan också fylla i och skicka in en intresseanmälan

Då kommer någon av våra ledare att kontakta dig
och du blir samtidigt upplagd i vårt medlemsregister.

 

Information via andra Kanaler

Föreningen finns även på följande sociala medier:


Facebook: Haninge handbollsklubb

Instagram: @haninge_handbollsklubb

 

För lagens egna Instagram: Sök på HaningeHK

Beachhandbollsfest på Hanveden i helgen!
2023-06-07 21:52

I helgen går andra upplagan av Ica Maxi Haninge Beach Cup av stapeln och vi hoppas att du vill vara med på festen, för en riktig fest kommer det att bli!

 

Totalt kommer 72 matcher att spelas under två dagar med 32 lag anmälda. Haninge HK har 7 lag anmälda. Längst att åka har Vintrosa IS som ställer upp med ett lag i klassen P14. Utöver Vintrosa IS ställer också Eskilstuna GUIF upp med två lag i klassen F14. Övriga 22 lag kommer från olika delar av Stockholm. 

 

Gruppspelet startar med de första matcherna klockan 09:00 och båda dagarna avslutas med att kåra vinnarna i respektive klass i A- och B-finaler klockan 17:00 och 17:30. 

 

SMHI utlovar (än så länge) strålande solsken hela helgen. Så kom och heja på våra Haningelag, titta och lär dig mer om beachhandboll, ät en glass i solen och bara njut!

 

Fullt spelschema hittar du på beachcupens egna hemsida.

haningebeachcup.se

 

Vi ses på beachen!

Pojkar-10 (P12)
Minibeachhandbollsturnering
2023-06-06 17:43, Pojkar-10 (P12)

Vad gör man inte på nationaldagen om inte spelar handboll såklart!!!🇸🇪🤾🏼

En miniträningsturnering m mixade lag fr P-11/12, P-10 och P-09. Alla mötte alla i jämna roliga matcher m spektakulära mål och räddningar! 
Alla på glatt humör i solen till musiken!

Nu blickar vi framåt mot skolavslutningar och Eken cup!!

Nya SportAdmin - uppstartat 1 juni
2023-06-01 13:30

Till alla medlemmar i Hela Haninge Handbollsklubb!

 

Med start från 1 juni kör vi den senaste versionen av SportAdmin – ett mer automatiserat och digitalt föreningssystem för att skapa ännu bättre förutsättningar att utveckla vår verksamhet.

 

För dig som medlem innebär det att du kan betala via fyra nya digitala betalningsmöjligheter i
samarbete med vår betalpartner Billmate - allt för att ge dig en bättre upplevelse och smidigare betalning. Det innebär också en minskad manuell administration för oss som förening.

 

De nya betalningsmöjligheter som vi erbjuder är:
• Kortbetalning
• Swish
• Fakturabetalning*
• Delbetalning*

   * vid faktura- eller delbetalning kommer det att tas en lätt kreditupplysning.
   Detta är en standardkontroll och ingenting som påverkar din kreditvärdighet.

 

Vad innebär det för föreningen?
Betalningarna blir mer automatiserade, då vi kan erbjuda fler betalningsmöjligheter än tidigare.

Vi frigör många timmar för vårt kansli och vår kassör som tidigare gått åt att manuellt hantera och följa upp fakturor. Den delen sköts nu helt automatiskt i SportAdmin tillsammans med Billmate. Det gör att vi istället kan lägga vår tid på det vi verkligen vill - att utveckla föreningen.

Den nya versionen av SportAdmin innehåller också funktionalitet för hantering av Lagkassa.

 

Vad innebär det för mig som medlem?
För dig som medlem innebär det en smidigare upplevelse både vid anmälan och betalning, samt fler betalningsmöjligheter. Du har tillgång till MedlemsAppen där du har ditt - eller ditt barns - lags aktiviteter, kalender, kallelser, utskick mm. Du kan anmäla om du behöver skjuts eller har plats i din bil genom funktionen Samåkning. Du kan i förväg meddela om du eller ditt barn kommer på träningen genom funktionen Förhandsrapportera. Du får ditt medlemskort digitalt i appen och ser även dina betalningar, erbjudanden från föreningen, samt mycket, mycket mer.

 

Ladda ner ”SportAdmin MedlemsApp” från AppStore eller Google Play - om du inte redan gjort det!

 

Har du frågor så mejla oss på sportadmin@haningehk.se

(eller kolla med någon ledare/kompis)

 

Vi önskar er alla en fin sommar med mycket handboll kommande säsong!
Styrelsen i Hela Haninge Handbollsklubb 💙🤾‍♀️💙🤾‍♂️💙

 

Katrineholm Handboll Cup
2023-04-19 15:24

Helgen 15-16 april spelades Katrineholm Handboll Cup i just Katrineholm. Haninge HK var en av de största föreningarna på plats med hela 11 lag anmälda i 7 av 8 ålderskategorier. Vi fick se många bra prestationer under helgen men roligast av allt var ändå att se hur vi växer som förening när både ledare och spelare hälsar på, hejar på och umgås med varandra.

 

F14

Våra flickor 14 vann hela cupen och tog hem ett välförtjänt guld! Efter första matchen där man knappt förlorade mot Eskilstuna Guif bestämde sig tjejerna för att förlora inte var roligt och därmed slutade med det. Man vinner de kommande två gruppmatcherna och slutar tvåa i gruppen efter Guif. A-slutspel som inleds med kvartsfinal redan klockan 08:00 söndag morgon slutar med vinst mot Huddinge. I semifinalen står sen Borlänge på andra sidan planen och det blir en riktigt jämn och spännande match där resultatet slutar till vår fördel med en uddamålsvinst. I finalen ställs man sedan mot den enda föreningen som hade fler lag med än vi, Vintrosa IS. Med ett starkt stöd på läktaren vinner man matchen med 19-14 och får därmed ta hem guldmedaljerna. Stort grattis tjejer!

 

Match Hemmalag Bortalag Mål H Mål B
Grupp Haninge HK Eskilstuna Guif 15 17
Grupp Tillberga IK Haninge HK 6 14
Grupp Haninge HK AIK Handboll 14 11
A-kvart Huddinge HK Haninge HK 7 12
A-semi Borlänge HK Haninge HK 11 12
A-final Haninge HK Vintrosa IS 19 14

 

P14

I P14-klassen hade vi hela 3 lag anmälda, 2 lag bestod av våra killar födda -09 medan det tredje bestod av våra killar födda -08. -08 killarna lyckades efter gruppspelet ta sig till A-slutspel där man i kvartsfinalen på söndag morgon fick möta Skuru som blev ett nummer för stort för våra grabbar som ändå gör en riktigt bra match. För våra två lag bestående av -09or blev det B-slutspel under söndagen, men vad gör det när man lyckas vinna samtliga matcher och därmed ställs mot varandra i en B-final?! Haninge HK bärgar därmed hem både silver och guld från B-slutspelet i P14.

 

Lag Match Hemmalag Bortalag Mål H Mål B
-09 Blå Grupp Haninge HK IFK Nyköping 14 13
-08 Grupp Haninge HK Täby HBK 13 24
-09 Vit Grupp Haninge HK AIK Handboll 18 15
-09 Blå Grupp Skuru IK Haninge HK 27 12
-08 Grupp Eskilstuna Guif Haninge HK 20 19
-09 Vit Grupp Norrköpings HK Haninge HK 24 7
-09 Blå Grupp Åkersberga HK Haninge HK 18 13
-08 Grupp HK Järnvägen Haninge HK 12 17
-09 Vit Grupp Vintrosa IS Haninge HK 19 17
-08 A-kvart Skuru IK Haninge HK 17 10
-09 Blå B-kvart Haninge HK AIK Handboll 17 13
-09 Blå B-semi HK Järnvägen Haninge HK 14 17
-09 Vit B-semi Haninge HK Åkersberga HK 15 7
-09 B-final Haninge HK Vit Haninge HK Blå 19 15

 

F10

I den här klassen ställde vi upp med två lag som fick spela 5 matcher var mot flera lag som man kanske inte möter så ofta. Man ställdes mot Stockholmslagen Huddinge, Bolton och Åkersberga men man fick också möjlighet att möta Ramunder, Norrköping och Vintrosa. Tjejerna har utvecklats massor under helgen och vi är grymt stolta över deras prestationer.

 

P10

Även här ställde man upp med två lag som hade samma upplägg som tjejerna med 5 matcher var. I den här klassen var man dock ensam förening från Stockholm och fick istället möta Norrköping, Vintrosa, Örebro och VästeråsIrsta. Även killarna har utvecklats massor under helgen och visat på riktigt fina prestationer som kan göra både föräldrar, ledare och föreningen stolta. 

 

F12

Våra flickor 12 hade ett lag med i cupen. Här har vi på senare tid blivit bortskämda med en och annan cupvinst tidigare och efter en stark start med två vinster var man klara för A-slutspel. Sista gruppspelsmatchen förlorar man tyvärr mot hemmalaget Katrineholm vilket gör att man slutar tvåa i gruppen. I kvartsfinalen får man sen tuffast möjliga motstånd i Eskilstuna Guif som har 3 lag med i åldersklassen och samtliga 3 lag går till semifinal. Inte nog med det så ställs man också mot det absolut bästa lagen av de 3 som går och vinner hela cupen. Tjejerna gör vad dom kan men får avsluta söndagen tidigt. Inte är det någon som går och deppar för det, snabb dusch och packning för att sen kunna visa sitt stöd för de Haningelag som är kvar. Fantastisk hejarklack och föreningsanda!

 

Match Hemmalag Bortalag Mål H Mål B
Grupp Vintrosa IS Haninge HK 5 16
Grupp Haninge HK Sannadals SK 13 8
Grupp Katrineholms AIK Haninge HK 12 7
A-kvart Eskilstuna Guif Haninge HK 16 6

 

F16

I den här klassen har man under helgen konstaterat att vi har ett ruskigt bra försvar och målvaktsspel men att vi skulle kunna utveckla vårt anfallsspel. Det blir något för det nya tränarparet Emma och Emma att ta tag i. Helgen var lärorik för den nya tränarstaben för att se vad som redan är bra men också vad som kan bli bättre. I gruppspelet spelar man två helt jämna matcher och vinner den sista. Därmed slutar man på en andraplats i gruppen och får tuffast möjliga motstånd i A-semifinal, på andra sidan planen står nämligen Årsta. I halvtid ligger man under med 5-3, när spelet blåses igång igen gör Årsta ett snabbt mål och går upp i ledning till 6-3, därefter följer en lång sekvens med helt strålande försvars- och målvaktsspel som gör att man inom några minuter hämtat ikapp till 6-6. Med ca 2 minuter kvar gör Årsta 7-6 vilket också blir slutresultatet. Årsta vinner sen också finalen och står som vinnare av cupen. Tjejerna gjorde en helt fantastisk insats i sin semifinal. 

 

Match Hemmalag Bortalag Mål H Mål B
Grupp Haninge HK Norrköpings KIK 5 5
Grupp Hammarby IF HF Haninge HK 13 13
Grupp Vintrosa IS Haninge HK 9 13
A-semi Årsta AIK Haninge HK 7 6

 

P16

Då våra pojkar födda -08 och -07 hade 19 spelare anmälda till cupen valde man att anmäla ett lag även i P16 klassen. Totalt har man 6 spelare födda -07. Fördelen med att vara anmälda i två olika åldersklasser är att vi då fick möjligheten att dubblera spelarna i båda lagen. Vi möter motstånd som inte bara är äldre (födda -07/-06) än oss utan motstånd som också spelat med klister/wax i minst en hel säsong. För våra killar blev det därmed inte bara en utmaning rent storleksmässigt utan även materialmässigt. Det blev tre tuffa gruppspelsmatcher och när lördagen var färdigspelad stod det klart att både P14 och P16 matcherna skulle spelas exakt samma tid på söndagen. Det var tight att ställa upp med två lag på 19 spelare men ändå fullt görbart och ett måste för att alla skulle få speltid. En spelare fick dock lämna återbud innan cupen ens börjat, en annan spelare blev tvungen att lämna under lördagen och ytterligare 6 spelare hade åkt på skador eller sjukdomskänningar. Helt plötsligt var det omöjligt att spela två lag samtidigt och vi valde att lämna WO i P16- slutspelet. Det var lärorikt att spela de första matcherna med wax inför kommande säsong. 

 

Match Hemmalag Bortalag Mål H Mål B
Grupp Haninge HK Spånga HK 5 19
Grupp Haninge HK HP Tibro 8 24
Grupp Örebro SK Haninge HK 30 7
B-semi WO Huddinge HK Haninge HK 10 0

 

Fler bilder kommer att komma upp för dig som inloggad medlem under bildgalleri.

Ledarträff
2023-04-01 21:00

Lördag den 1 april så träffades 37 av klubbens tränare och ledare för en gemensam dag med lite teori och mycket trevligheter tillsammans.

 

Topphandbollsymposium

Rikard Florin pratade om vad som togs upp under det topphandbollsymposium som ägde rum i Göteborg under herrarnas VM i januari. 

 

Den vita tråden

Rikard Florin pratade om den vita tråden. Vad vi gjort för att implementera den under året och vad vi fortsätter göra för att jobba med den framåt. Vi ska implementera en klubbgemensam försvarsfilosofi och vi ska implementera XPS i de äldre lagen från U13 och uppåt.

 

XPS

XPS är en digital plattform för planering, analys, kommunikation och uppföljning. Ett verktyg som gör det enkelt att planera träningar och skicka ut övningar till spelare som då på förhand kan se hur övningen ska gå till. 

 

Gemensam försvarsfilosofi

Som ett led i det fortsatta arbetet kring att implementera den vita tråden i föreningens alla lag så kommer vi att införa en gemensam försvarsfilosofi. Ett sätt att tidigt börja jobba med att ge våra barn och ungdomar rätt förutsättningar för att lära sig en stark individuell försvarsteknik som kan anpassas till vilken försvarställning som helst. Samtidigt som vi utbildar dom i den typen av försvar som våra landslag strävar efter att spela.

 

Linnéa Claesson

Linnéa har under veckan hållt två föreläsningar i föreningen, i tisdags var hon i Ribbyskolans nya matsal och föreläste för våra barn och unga från 12 år och uppåt. Lördag 1 april var det ledarnas tur att få lyssna till Linnéa.

 

Linnéa är en handbollstjej som engagerar sig i samhället. Hennes resa började med att engagera sig inom mobbning för att sen fortsätta med hemlösa och flyktingar. Vid ledighet från handbollen jobbade Linnéa utomlands på olika flyktingläger. Så småningom började hon även engagera sig i mäns våld mot kvinnor och idag arbetar Linnéa med all form av mänskliga rättigheter.

 

Mod är en av de viktigaste egenskaperna, framförallt, en vuxen kan ha. Du kan träna upp ditt mod genom att dels ställa upp i katastrofsituationer som olyckor och liknande men du kan också träna på ditt mod genom att stå upp i de mindre situationerna. Du kan träna på ditt mod genom att stå upp mot någon som utövar härskartekniker på jobbet eller säga ifrån till en släkting som alltid kommer med rasistiska kommentarer. 

 

Ditt mod bidrar till den kultur som accepteras i den grupp du befinner dig i. Om någon högt och tydligt kallar någon annan för en idiot och ingen säger att det inte är okej då har man gemensamt satt en kultur där det är okej att kalla en annan medmänniska idiot. Om någon däremot säger att uttalandet inte är okej, att det är att gå över gränsen, då har gruppen tillsammans möjlighet att bestämma vilken kultur man vill ha. Oavsett vilken grupp du befinner dig i så kan du hjälpa till att skapa en bättre kultur mellan människorna i den gruppen genom att säga ifrån eller ifrågasätta de påståenden som inte känns helt okej.

 

Linnéa pratade om det här och mycket mer. Vi pratade bland annat om hur en bra tränare är en tränare som ser alla i laget oavsett vilken nivå man är på, både handbollsmässigt och personlighetsmässigt. En tränare som lyckas motivera även dom spelare som kanske inte får lika mycket speltid som andra. 

 

Tack för en fantastiskt bra och fängslande föreläsning.

 

Mingel och middag

Dagen avslutades med mingel och middag. Det bjöds på buffé caterad från Maxi ICA Haninge. 

 

Ett stort tack till Sandra Roxell och Rikard Florin som planerade och genomförde denna ledarträff. Ju fler såna här tillfällen vi får tillsammans för både ledare och spelare desto mer blir vi EN förening. TACK!

Nyheter från våra lag
Pojkar-10 (P12), 06/06 17:43 
Pojkar-10 (P12), 03/05 22:11 
Flickor-A (F16/F15), 20/04 19:58 
Flickor-08 (F14), 17/03 22:58 
Flickor-A (F16/F15), 17/03 22:28