Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Haninge Handbollsklubb

Sommarlov
2023-07-26 16:30

Efter Eken Cup är det många av våra lag som har tagit sommarlov. Några av våra lag och aktiva har dock valt att förlänga säsongen ytterligare, eller vad sägs om ett brons i beachhandboll, Partille Cup och Åhus Beach?! Klicka in dig på nyheten och läs mer.

Brons i Beachhandboll

Haninge Handbollsklubb vill skicka ett stort grattis till båda de svenska U17-landslagen i beachhandboll som under sommaren tagit varsitt brons på Beachhandbolls EM i Turkiet. Vi vill dock skicka ett alldeles extra stort grattis till vår egen Sandra Watandost som var en del av det kvinnliga landslaget. Vilken upplevelse! Att få åka iväg med ett landslag och dessutom komma hem med en medalj! GRATTIS!

 

Partille Cup

Haninge Handbollsklubb var representerade med ett lag i Partille Cup nere i Göteborg i P16 klassen. Partille Cup är världens största handbollsturnering för ungdomar och i år deltog 1183 lag från 34 olika nationer. I P16 klassen fanns 84 lag representerade från 14 olika nationer. Våra killar hade i sin grupp lag från Sverige, Norge, Danmark, Kroatien och England.

 

Man började med att göra en riktigt bra match mot danskarna som var riktigt tufft motstånd. Därefter gjorde man en riktig plattmatch mot kroaterna som var ännu större och starkare. Efter dagens första två matcher åkte man tillbaka till Önneredsskolan för mat och vila. Efter middagen begav det sig sen mot Scandinavium för invigning.

 

Mot norrmännen spelade man en riktigt dålig första halvlek innan man ryckte upp sig och gick och vann andra halvlek, det räckte tyvärr inte för att vinna matchen dock. Man avslutade onsdagens matcher med att möta engelska Trafford i regn på Kviberg, det var ingen vacker match men man gjorde det som krävdes och vann till slut med 15-10. 

 

Sista matchen i gruppspelet var mot Aranäs. Då det var den enda matchen som skulle spelas på torsdagen valde man att starta dagen på Liseberg. Man lämnade sen Liseberg för lunch och match på Heden. Matchen mot Aranäs spelades i fullkomligt hällregn. Tränarna, som båda två varit med och spelat och coachat utomhusturneringar i många år, hade aldrig varit med om något liknande. Aranäs var extremt skickliga med boll trots regnet medan våra killar hade väldigt svårt att få till något alls. Efter match tog man skydd i ett garage där killarna fick torka och byta om innan man gick tillbaka till Liseberg. Väl tillbaka på Liseberg hade regnet upphört och killarna var väldigt nöjda med dagen ändå.

 

I och med att man tog en 5e plats i gruppen blev det B-slutspel och 1/16-final. Väl där stod danska Skanderborg för motståndet på Härlanda Park. Killarna kommer inte upp i nivå alls, försvaret är icke-existerande, anfallet är inget att prata om och de enda som gör sitt jobb på planen är målvakterna, men vad gör det när ingen annan hjälper till. Humöret, som nästintill alltid är på topp oavsett ställning, finns inte heller vilket slutar med en ganska stor förlust och ett trist uttåg ur cupen. Skanderborg gick sen vidare till att vinna hela B-slutspelet så man mötte ju absolut ett bra lag men killarna hade så mycket mer att ge.

 

Istället fick man då möjlighet att hänga på Heden och se bra handboll, spana på några av Sveriges bästa handbollsspelare just nu och umgås innan det var dags för hemfärd på lördagen. Vår vana trogen kan ju aldrig våra resor flyta på som de ska så för de tränare och spelare som tog tåget hem blev resan alldeles för lång. En försening med 2,5h på grund av elfel och platser i en vagn där AC:n inte funkade gjorde att ingen av oss någonsin varit så glada att komma hem till Stockholms central strax efter 22 den kvällen.

 

Åhus Beach

I Åhus Beach var det flera av våra lag som deltog. Vi hade lag i P12, Dam Öppen, F16, F17, F18 och P14. I Åhus spelar man handboll på sand, alltså med inomhusregler fast i beachformat. Matcherna var 1x10 minuter långa och i de flesta klasser gick samtliga lag till slutspel då man hade både A-, B- och C-slutspel. Varje åldersklass spelar totalt 2 dagar med 4-5 matcher per dag- samt slutspel dag 2. Under de 10 dagar som cupen pågår hade vi lag igång nästan alla dagar. Vi upplevde både sol, regn, åska, kyliga vindar och värme, precis som en klassisk svensk sommar brukar se ut.

 

P12

Först ut var P12 som bestod av 7 spelare födda -11, -12, -13 och -14. Man var i en grupp med 9 andra lag där man fick möta, bland andra, både guld- och silvermedaljörerna i A-slutspelet. Det blev många tuffa matcher för våra killar som ofta var huvudet mindre än de flesta i de andra lagen. Man tog sig ur gruppspelet med två vinster och slutade på en 9e plats. Därmed stod man klar för C-kvartsfinal. I kvartsfinalen hade man höga förhoppningar då man mötte Karlskrona Blå och man vunnit mot Karlskrona Grön i gruppspelet. Det blev en otroligt tuff och jämn match som Karlskrona gick vinnande ur med 9-6. Det var ett gäng besvikna killar som samlades vid tältet efter. Killarna fick dock extremt mycket kärlek och pepp av stolta tränare och supportrar för otroligt fina insatser under dagarna och kunde sen konstatera att man i alla fall haft väldigt kul.

 

Dam Öppen klass

Eftersom några av våra damspelare var på plats i egenskap av föräldrar och ledare anmäldes ett lag till damernas öppna klass. Väl på plats började rekryteringen av fler spelare för att ha en avbytare eller två vid eventuella skador. Efter lite bearbetning av ytterligare föräldrar på plats samt uppbackning av bekanta boendes i närheten så var laget komplett. Majoriteten av spelarna hade aldrig spelat beachhandboll tidigare, några hade inte spelat handboll på 30 år, den med mest erfarenhet om beachhandboll hade inte stått på någon form av handbollsplan på 5 år. När man då gick in i sin första match och förlorade med uddamålet så blev man glatt överraskade över hur bra det ändå gick. Man fortsatte sen med att spela flera jämna matcher, vinna två och spela en oavgjord vilket gjorde att man klarade 8e platsen i gruppen och därmed fick spela slutspel, vilket var målet. I B-kvarten blev det en jämn match som enligt våra damer och supportrar borde slutat lika och avgjorts via sudden. Motståndarnas första mål var nämligen aldrig inne och domaren uttryckte inte direkt självförtroende och säkerhet när han blåste mål och alla i Haninge protesterade. Men mål blev det och turneringen var över efter en snöplig uddamålsförlust. Samtliga spelare uttryckte dock att de haft fruktansvärt kul och att det inte är helt omöjligt att det blir ett lag nästa år igen.

 

FA

Våra FA-tjejer födda -08, -07 och -06 tycker att det här med Åhus är så fruktansvärt roligt att de bestämde sig för att ställa upp i både 16-, 17- och 18-klasserna. Totalt hade man 5 lag anmälda och spelade därmed över 6 dagar.

 

I F16-klassen hade man två lag anmälda. Båda lagen visade på stabilt spel i gruppspelet. Lag rosa slutade på en 3e plats och lag blå på en 4e plats i sina respektive grupper. Då man blev bästa 4a tog sig därför båda lagen vidare till A-slutspel. I 1/16 delen ställdes lagen mot Aranäs respektive Höör 7och det blev två extremt tuffa och jämna matcher. Lag rosa vann med 10-9 samtidigt som lag blå vann med 10-8. I 1/8 delen ställdes lag rosa mot Lödde Vikings och det blev återigen en extremt tuff och jämn slutspelsmatch. Den här gången hade man dock inte marginalerna på sin sida och förlorade med 7-6. Lag blå ställdes mot Önnered och vann den matchen med 8-6. I kvartsfinalen fick man sen möta Skövde och det märks tydligt att det är många bra och jämna lag med i turneringen när man hela tiden spelar så olidligt spännande matcher. Matchen slutade 12-11 till Skövdes fördel och tjejerna fick istället blicka vidare till 17-klassen.

 

Även i F17-klassen hade man två lag anmälda. Lag rosa plöjde genom gruppspelet med 7 vinster, en oavgjord och en förlust och blev tvåa i gruppen bakom Höör. Lag blå hade det lite tuffare i sin grupp med 3 vinster och 5 förluster och slutade därmed på en 6e plats och gick till B-slutspel. Båda lagen förlorade sina respektive 1/8-delsfinaler med snöpliga 7-6. Lag rosa åkte även i denna klass ut mot Lödde Vikings, precis som F16 medan lag blå spelade en tuff match mot Ystad.

 

I F18-klassen hade man endast ett lag anmält och det blev ett tufft gruppspel med 2 vinster, en oavgjord och 5 förluster vilket gjorde att man slutade på en 7e plats och fick spela B-slutspel. I kvartsfinalen mötte man Vinslöv och kunde tryggt vinna med 12-7. I semifinalen stod sen Ystad för motståndet, även den vann man med marginal när matchen slutade 11-5 till våra Haningetjejers fördel.  I finalen blev det sen lite mer spännande när man mötte Lågan och matchen var betydligt mer jämn. Tjejerna går vinnande ur med 10-8 och fick därmed plocka hem en guldmedalj.

 

Jag är övertygad om att dom åker tillbaka till Åhus även nästa år och att dom redan nu ser fram emot att ta revansch på flera av lagen, men kanske mest av allt Lödde Vikings.

 

P14

Killarna födda 2009 hade också åkt ner med två lag anmälda i P14-klassen. Lag 1 tuffade på i gruppspelet och tog 6 vinster och hade endast 2 förluster och slutade på en andraplats. Lag 2 hade en jämnare grupp och trots 4 vinster, en oavgjord och endast 3 förluster slutade man på en 6e plats och fick spela B-slutspel då de var hela 5 lag på poängställningen 9-11. För lag 1 tog det tyvärr stopp redan i första slutspelsmatchen där man mötte ett Ystad som blev numret för stort för killarna. För lag 2 gick det betydligt bättre i B-slutspelet. Man började med att slå Aranäs i 1/8-delen med 10-7, därefter vann man med nöd och näppe mot Bolton med 12-11, tog en betydligt tryggare vinst i semifinalen mot Huddinge med 13-8 för att sen ställas mot Alingsås i finalen. Och vilken final det blev! Den var jämn från början till slut där man turades om att gå upp i ledning med en boll om vartannat. När slutsignalen gick var det fortfarande helt lika och finalen skulle därmed avgöras på sudden. I sudden vinner man uppkastet och tar första chansen man får att avgöra på en gång och vinner med 12-11. 

 

Haninge lämnar därmed Åhus med två guldmedaljer efter 91 matcher spelade med 45 vinster, 6 oavgjorda och 40 förluster. Återstår att se hur många lag som åker ner nästa år.

 

Sommarlov

Nu ska alla lag ha sommarlov även de flesta har fått diverse olika träningsscheman att följa. Snart bär det dock av mot Gotland och träningsläger för de äldre lagen och efter det börjar en ny säsong igen. Jag hoppas att ni alla har en helt fantastisk sommar oavsett var ni befinner er och vad ni har för väder så ses vi på Gotland eller i hallarna snart igen!

 

GLAD SOMMAR!


Nyhetsarkiv
Eken Cup 20242024-06-13 22:01
Protokoll Årsmöte 20242024-06-11 18:00
Sportchef i Haninge HK2024-05-09 14:53
Ledarträff 13/42024-05-07 19:15
2024-04-15 17:05
F14 USM Steg 42024-03-25 16:39
P14 USM Steg 42024-03-13 09:02
Tyresö Cup 20242024-02-25 16:20
F14 USM Steg 32024-02-25 15:15
F16 USM Steg 32024-02-25 14:34
P14 USM Steg 32024-02-25 13:38
Tomtecupen 20232023-12-20 09:53
P16 USM Steg 22023-12-06 14:25
F14 USM Steg 22023-12-04 12:28
P14 USM Steg 22023-11-30 16:09
Domarutbildning2023-11-06 17:04
P16 USM Steg 12023-10-30 11:19
F14 USM Steg 12023-10-13 08:32
P14 USM Steg 12023-10-11 16:00
F16 USM Steg 12023-09-28 14:42
Haningedagen 16/92023-09-12 13:01
Sommarlov2023-07-26 16:30
Eken Cup 20232023-07-26 15:00
Katrineholm Handboll Cup2023-04-19 15:24
Ledarträff 2023-04-01 21:00
Tyresö Cup2023-02-26 20:00
Målvaktsträning2023-02-11 17:38
En bra start på året2023-02-01 19:44
USM P14 STEG 32023-01-17 09:54
Jullov2023-01-05 15:10
God Jul & Gott Nytt År2022-12-23 16:44
Senaste resultat2022-11-22 18:46
Tränarutbildning 12022-11-13 12:52
USM i Åbyhallen2022-10-07 07:56
Seriepremiär 2022-10-04 10:09
Info från klubbmötet2022-09-15 09:25
 
HUVUDSPONSOR
SPONSORER
FLER SPONSORER
STÖD HHK