Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Allmän Info vid Medlemskap i Haninge HK

Allmän Information vid Medlemskap i Haninge HK

Ett försök att tydliggöra några förutsättningar för nedanstående områden.
Nedan info skall omarbetas för att inkluderas i klubbens kommande Integritetspolicy.

 

Hantering av Personuppgifter

Genom er anmälan till Haninge HK godkänner ni att vi registrerar och använder era personuppgifter i vårt medlemsregister i enlighet med gällande lagar
om dataskydd. För att fortsätta till Intresseanmälan - Ny Medlem använd följande länk: 
https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={9EDF32F3-50F7-414F-90B2-2251EE749592}

Publicering på Internet och Sociala Medier

Ni godkänner även att harmlösa uppgifter som inte skadar eller kränker vare sig individ, grupp eller lag som tex. namn, bild, film, statistik, etc. publiceras på Haninge HKs officiella hemsida. OBS! Om ni inte vill att vi publicerar dessa uppgifter ber vi er skicka ett mejl till haningehandbollsklubb@hotmail.com

Lagkonton och Medlemsregister

Flera av Haninge HK’s lag har egna lagkonton på sociala medier för lagets publicering. Förteckning över lagkonton skall finnas hos Styrelsen.
Dessa lagkonton skall alltid ägas och administreras av någon aktiv i laget - och man måste "godkännas" för att bli medlem (="slutna grupper").

Vi publicerar inte vårt medlemsregister på Internet - det är bara tillgängligt för löpande administration för våra aktiva ledare.

Information om: Publicering på Internet enligt Datainspektionen (i urval nedan)

I den tidigare personuppgiftslagen (PuL) fanns inga särskilda regler för publicering på internet. Personuppgiftslagens generella regler för behandling av personuppgifter gällde även vid publicering av personuppgifter på webbplatser, bloggar och liknande.

OBS! Numera ersatt av GDPR (https://www.imy.se/fragor-och-svar/gdpr/) - raden tillagd 2021-05-07

 

Man får inte kränka andra människor

Om personuppgifter publiceras i en löpande text på internet, till exempel i en blogg, är publiceringen i princip tillåten så länge man inte kränker den som personuppgifterna handlar om. Det framgår av den så kallade missbruksregeln, som tillkommit bland annat för att förenkla vardaglig behandling av personuppgifter.

 

Föreningslivet

En förening kan, med stöd av missbruksregeln, publicera bilder och löpande texter från evenemang, tävlingar och liknande på föreningens webbplats så länge publiceringen inte är kränkande enligt den tidigare personuppgiftslagen. En bild från en fotbollsmatch eller en artikel om ett klubbmästerskap i tennis är exempel på vad som normalt inte kan anses kränkande. En förening som "hänger ut" en medlem som stängts av på grund av olämpligt uppträdande är däremot ett exempel på en publicering som skulle kunna vara kränkande.

En förening får bara publicera sitt medlemsregister öppet på internet om det är förenligt med de ursprungliga ändamålen för vilka uppgifterna i medlemsregistret samlades in. Dessutom krävs att de enskilda medlemmarna har samtyckt till publiceringen. Datainspektionens erfarenhet är att många medlemmar inte vill att adresser och telefonnummer ska publiceras öppet på internet. Datainspektionen rekommenderar därför föreningar som vill publicera medlemmars personuppgifter på Internet att de får ett godkännande från medlemmarna och/eller deras vårdnadshavare. Det finns ingen särskild bestämmelse i personuppgiftslagen som anger från vilken ålder unga personer själva kan samtycka till en behandling men Datainspektionen brukar ha 15 år som tumregel.

 

Återkom gärna vid frågor eller oklarheter.

Vänliga Hälsningar / Haninge HK

 
Handla utan kontanter..
..swisha på 123 224 1552