Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Haninge Handbollsklubb

USM steg 2 P14 Knivsta CIK
2023-11-28 14:15

Denna helg spenderade klubbens USM-lag för pojkar 14 i fina Knivsta Centrum för Idrott och Kultur för att spela steg 2. Efter bra insatser i steg 1 så var vi placerade i Grupp B tillsammans med Tyresö och IFK Nyköping som vann sina respektive gruppspel i steg 1.

 

Tillsammans med våra kompisar från Tyresö var vi först ut på lördagen och spelade en jämn match. Tyvärr för Tyresö var duktiga Jonte inte tillgänglig för spel. Haninges breda trupp var lite för starka och kunde vinna klart med 26–19. Hela 11 spelare i Haninge blev målskyttar och Elton Spong fick välförtjänt pris som matchens lirare. Värt att notera att Elton spelat handboll i ca 1,5 år, imponerande.

 

Lördagens andra match spelades kl. 16.20 så det blev en lång dag i Knivsta och risken att tappa energi är stor. Nyköping hade tidigare under dagen lyckats vinna mot Tyresö och det gjorde våran match lite mer intressant för vilket lag som skulle få möta vinnaren i Grupp A i placeringsmatchen på söndagen som har med ranking (tror jag) att göra. Det var med viss lättnad jag kunde konstatera att Haninge var redo för match, då Nyköping är ett väldigt skickligt lag, och rycker åt sig en 3–0 ledning efter påkopplat försvarsspel, räddningar av Michal och fint skytte av Yassin. Matchen är målrik och med drygt 5 minuter kvar så reducerar Nyköping till 12–13 och jag byter in Oskar för att få lite mer fart i anfallsspelet. Oskar är stekhet och gör 3 snabba mål på raken och i halvtid står det 15–20 till Haninge. Andra halvlek fortsätter med många mål för båda lagen och att Oskar står för majoriteten av dessa. Återigen så är det våran breda trupp som blir utslagsgivande när matchen spelas i högt tempo och Nyköpings bärande spelare blir trötta. Slutresultatet blir 25–34 till Haninge och ni kan säkert gissa vem som fick matchens lirare, Oskar.

 

De båda vinsterna gav oss ytterligare en match mot Aranäs lag Blå, som vi mötte i Trollhättan under steg 1, för att avgöra vilket lag som skulle placera sig på plats 1 i detta steg 2. Den förra matchen mot Aranäs var välspelad och slutade lika på 24. Under lördagskvällen så hade tyvärr både Salle och Axel insjuknat samt att Leo dragit på sig en skada (lower body) och kunde inte spela på söndagen. Aranäs har hög handbollskompetens och några spelare på väldigt hög nivå för åldersklassen vilka sätter ständig press på Haninges försvarsspel som inte kommer upp i nivå och när anfallsspelet inte fungerar så kan Aranäs lite för enkelt glida ifrån i målprotokollet. Ställningen är 15–8 i paus. Vi försöker komma igen i andra halvlek, men vi är aldrig riktigt nära och får snygga till siffrorna i slutet Matchen slutar 26–22 till Aranäs som vi skickar ett grattis till. Matchens lirare går till Willy som sliter på bra i försvaret och är vass i avsluten.

 

Målsättningen med helgen var att säkra vidare spel i det som kallas A-nivå i steg 3, vilket vi löste efter lördagens matcher, men det är såklart surt att förlora sista matchen då den har en tendens att hänga kvar lite. Som helhet är vi i ledarteamet nöjda och vi ser goda möjligheter till vidare utveckling av laget och spelarna. Nu blir det spännande att se vart vi ska spela steg 3 och vilka vi får möta. Vägen till Final 8 i Uppsala är lång, men vi har fortfarande chansen.

 

/Rikard Florin, huvudtränare Haninge HK USM P14


Nyhetsarkiv
Rapport från USM steg 12023-10-10 16:40
Fin nominering2023-03-04 13:05
Lundaspelen drar igång2022-12-28 07:42
RegionsTolvan avslutad2022-04-04 11:26
Vårens spel är igång2022-01-17 10:32
Äntligen hemmamatcher2021-11-29 11:14
Stor trupp är viktigt2021-10-25 11:25
 
HUVUDSPONSOR
SPONSORER
FLER SPONSORER
STÖD HHK