Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Haninge Handbollsklubb

P14 snubblar vidare i USM
2024-01-17 09:43
Haninge HK P14 steg 3A, stående: Sara, Bobby, Jack, Robin, Elton, Michal, Yassin, Melvin E, Melvin K, Elliot, Wilmer, Leo, Florre På knä: Jörgen, Ville, Willy, Oskar, Viktor copyright Susanne

I helgen avgjordes steg 3 i USM för P14. Haninge HK representeras av våra killar födda 2009 och åkte till Västerås Arena för att möta Ystad IK, IK Baltichov och VästeråsIrsta HF (VIHF). Topp 3 från denna grupp går vidare till steg 4 A om platser till Final 8 (steg 5) i Uppsala, 4:an i gruppen får spela vidare i tröst steget 4 B.

 

Vi börjar mot duktiga Ystad IF, en av favoriterna att ta hem hela turneringen, och de visar oss vart skåpet ska stå. Efter en skakig start av oss med svaga avslut och resolut anfallsspel av Ystad så är matchen körd redan efter första halvlek. Vi spelar upp oss lite i andra halvlek medan Ystad slår av på takten och spelet jämnade ut sig. Matchen slutar 30–17 till Ystad och Michal i målet kämpar på med flertalet vassa räddningar och får pris som MVP. På kvällen tar vi oss ner till stan och följer Sveriges EM-match på O ‘Learys och vi ser med förväntan fram mot söndagen.

 

IK Baltichov är ett samspelt lag med väldigt bra karaktär som aldrig ger upp. De spelar konsekvent med ett övergångsspel som vårt försvar har svårt att lösa. Framåt tar vi för många avslut långt ifrån deras mål och när dessa avslut dessutom missar målet så blir det svårt att vinna handbollsmatcher. Om jag inte missminner mig så säger jag minst en gång i veckan till alla spelare att de ska tvinga målvakten till en räddning när de avslutar, kanske har jag rätt… Vi förlorar den mentala och fysiska kampen vilket också innebär att vi förlorar handbollsmatchen. En känd tränare som var nere och tränade med killarna bara för drygt en vecka sedan sa att handboll är 80% attityd och inställning, 10% teknik och 10% talang. Har han också rätt?? Slutresultat blir 18–21 till Baltichov. Ville får pris som MVP, han driver på laget både i anfall och försvar och gör en bra helg. En aning låg stämning i laget, då chanserna till avancemang till steg 4 A inte ser bra ut.

 

Sista matchen mot arrangören VästeråsIrsta blir avgörande om vi ska komma tvåa, trea eller fyra, då alla andra lag förlorat mot Ystad så gör VIHF, Baltichov och vi upp om de två återstående platserna till steg 4 A. Detta hade vi inte riktigt full koll på när matchen startar. Äntligen känner vi igen Haninge HK, sammansvetsat försvarsspel med attityd och energi. Framåt har vi snabba omställningar, finurligt lir och bra skytte. Från ställningen 1–1 så leder Haninge matchen med en liten men tydlig ledning, men VästeråsIrsta vill gärna förstöra för våra kämpar. Situationen innan Willy gör ställningen till 15–18 är för mig helt avgörande att vi har något på gång. Efter ett skott i vårt block (Yassin) så studsar bollen ut mot mittlinjen, Jack är säkert 4 meter bakom VIHF spelaren men slänger sig som en panter och snor åt sig bollen, passar Yassin som skickar fram den till Willy som sätter bollen säkert bakom deras keeper. Apropå inställningen som jag skrev om tidigare. Såklart blir det superspännande i slutet efter en utvisningsbonanza på både VIHF och HHK. Dock så vinner the good guys med 18–19 efter en helt korrekt avblåsning för stegfel på VIHF i matchen sista anfall. Yassin, som varit på semester fram till denna match, får rättvist pris som MVP.

 

Det finns mycket att skriva om introduktionen av systemet Profixio (där resultat och serier och annat hamnar), men det har vi inte tid med. Robin klarar i alla fall lösa den appen som ett Sudoku och noterar att vi är trea i gruppen när vi sitter i omklädningsrummet, så vi gick från att vara glada för en bra insats till ren eufori för att få fortsätta spela tuffa och bra matcher som betyder något. Att påstå att stämningen i minibussarna från Olofsson Bil hem var hög är inte en överdrift.

 

Jag tror att helgen var bra ur fler perspektiv, kul såklart att gå vidare, men också att motgångarna gör oss mer ödmjuka inför det faktum att om vi ska vara med i matcherna mot riktigt bra lag behöver alla höja sig på alla plan; intensitet på träningarna, köra extra på det man är sämre på, ha koll på att man sover tillräckligt, äta rätt mat som vi handlar på Ica Maxi Haninge och framför allt jobba med sin mentala inställning.

 

/Rikard Florin, stolt och lättad huvudtränare Haninge HK P14 USM-lag


Nyhetsarkiv
Rapport från USM steg 12023-10-10 16:40
Fin nominering2023-03-04 13:05
Lundaspelen drar igång2022-12-28 07:42
RegionsTolvan avslutad2022-04-04 11:26
Vårens spel är igång2022-01-17 10:32
Äntligen hemmamatcher2021-11-29 11:14
Stor trupp är viktigt2021-10-25 11:25
 
HUVUDSPONSOR
SPONSORER
FLER SPONSORER
STÖD HHK