Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Pojkar-09
Lagfoto P09

Intresserad? 

Alla barn är välkomna att spela handboll med oss i Haninge HK. Det är aldrig för sent att börja spela! Du kommer att träffa både nya och gamla kompisar, samtidigt blir du duktig och lär dig mer om handboll. Man kan ringa, skicka e-post eller komma till träningarna om man vill veta mer. 

 

 

Tid & Plats

Spelarna tränar när de vill. Vi välkomnar att spelarna utövar flera idrotter. Se Kalender » eller Kommande aktiviteter här till höger om nästa träning.

 

Mål & Vision

Vår träning grundar sig på Svenska Handbollsförbundets riktlinjer där vi hela tiden eftersträvar att barnen ska ha roligt, känna trygghet och gemenskap. Barn och ungdomar skall få möjlighet att utöva sin idrott i den utsträckning de vill och kan. De skall få möjlighet att utveckla ett livslångt intresse för idrott samt utvecklas personligt och idrottsmässigt från sina egna förutsättningar.

 

Vid matcher eller tävlingar skall alla som vill få delta. Resultat är inte viktigt utan det viktiga är att så många som möjligt deltar och uppmuntras.

 

Med lekar och handbollsövningar är tanken att individuellt utveckla barnens motoriska och fysiska utveckling, samtidigt som vi tränar på det sociala samspelet. Ambitionen är att barnen ska ha roligt tillsammans och hitta glädjen i handbollen.

Vill du veta mer om handboll, riktlinjer och policy i Haninge HK så finns det dokument som beskriver detta.  

 

 

Engagemang och Aktuell Information

Här på lagsidan kommer vi att lägga upp information som rör vårt lag och föreningen mm.

Vi vill gärna att de föräldrar som har barn i vårt lag går in och anmäler spelaren till

Haninge HKs medlemsregister för att vi ska få korrekt namn samt e-postadresser.

 

Det finns några grundläggande riktlinjer som Ni föräldrar/målsmän/anhöriga bör förhålla Er till:

  • Om vårt lag ska fungera bra måste man som vuxen visa engagemang, alla ledare samt andra funktioner i laget kämpar med detta ideellt.
  • Viktigt att spelarna kommer i tid till träningarna. Spelaren ska ha med sig skor/träningskläder, något att sätta upp håret med och vattenflaska. Till matcher ska de ha med skor/shorts/strumpor och vattenflaska. Matchtröjan fixar vi.
  • Att man oftast följer med och lämnar/hämtar spelaren. Annars har vi ingen möjlighet att ta upp viktiga saker eller ställa frågor till Er.
  • Att svara på kallelser till matcher och cuper som vi skickar ut, oavsett om man ska delta eller inte.
  • Att man vid inbetalning till lagkassan genomför detta snarast så att vi inte behöver lägga merarbete på att skicka ut påminnelser mm. Detta orsakar ofta onödiga förseningar.

 

All viktig information som rör laget skickas gemensamt ut till Er föräldrar via e-post.

 

Kontakt

Kontaktuppgifter till oss som leder och tränar Haninge HK P-09.

 

E-post: hhkp09@handbollen.se

Mobil: 0728894225 - Rikard Florin, huvudtränare licensierad Tränarskolan 1 StHF

 

Välkomna till oss önskar:

 

Sara och Rikard 

Kalendern uppdaterad med träningstider för Beachhandboll
2022-04-22 08:31
Vinnarna av Uppsala Beach 2021

Hej!

 

Vi har bokad en dag med en extern instruktör i Beachhandboll lördag 7/5 kl 13.00 - 15.00 samt lagt till träningstider i kalendern för Beachhandboll från tisdag 10/5 kl 18.00 - 19.00.

 

Vi tränar även fredagar kl 17.00 - 18.00 tills vi spelar vår egen Haninge Beach Cup.

 

Är det för dåligt väder så ställer vi in den aktuella träningen.

 

Mvh,

Rikard, Head Coach

Katrineholm Cup 2022 - ett nytt resereportage
2022-04-12 11:03
Lag Blå överst och Lag Vit. Copyright Jörgen Svebeck och Florre.

I fredags var det äntligen dags för en cup med P09 och GPS:n var inställd på Duveholmsgymnasiet i Katrineholm. Tack till alla föräldrar och ledare som ställde upp och skjutsade 20 spelare tur och retur!

 

Väl framme i Katrineholm så hade vi bokat middag innan vi checkade in i våra två klassrum. Kanske lite generöst att kalla Lag Blås klassrum för ett klassrum, liknade mer en skrubb. Så tre spelare med sina luftmadrasser fick flytta in hos Lag Vit. De flesta andra lag som bodde på samma ställe checkade också in under kvällen och vi får snabbt nya kompisar.

 

I Lag Vit (som spelade hela cupen i sina blåa tröjor, snyggare än de vita, ett av mina många tricks för att förvirra motståndare, arrangörer och supportrar) spelade; Caspian, Michal, Axel, Ville M, Max, Oliver, Salle, Leo, Jack och Ville F

Ledare; Sara och Florre

 

I Lag Blå (som spelade i sina vita tröjor, Bobby har också sina tricks) spelade: Nitz, Kasper, Samuel, Malte, Jonte, Edencrona, Oskar, Robin, Willy och Stilyan

Ledare; Bobby och Jörgen (extra tack!)

 

Bagarväckning var beställt till Lag Vit efter en lugn natt med endast ett fåtal luftmadrasser med pyspunka. Efter en stärkande promenad på 5 minuter var vi framme vid Kronfågel Ishall inför avkast kl 08.00 mot RP1 från Linköping. Nyckeln till den matchen var Tabatan vi körde som uppvärmning i ett försök att få igång kroppen. Vi spelar säkert under hela matchen och kan vinna med 15-8. Skönt med bra start.

 

Lag Blå kunde få sova lite längre och hade sin första match kl 09.20 i samma hall mot RP2. Vi får en tuff start och målskyttet klickar och försvaret är helt enkelt inte på tå. En klar förlust. Lag Blå gör sedan en väldigt stark upphämtning mot Malmslätt, en match som jag inte såg pga krock med Lag Vit mot Åkersberga, och får till ett kryss och är nu inne i cupen.

 

Lag Vit möter som sagt Åkersberga 1 som hade hamnat i P12 gruppen, då P11 hade för få deltagare. Haninge joggar hem en klar vinst. Vi äter en sen lunch och jag kan titta till min dotter Maja som är där med sina tjejer i F16-serien innan det är dags för vår sista match i gruppspelet. Motståndare är Vintrosa 2 och Haninge spelar ut hela sitt register och vinner matchen med 30-8 och är klar för A-slutspelets semifinal. Klassisk Florre-tur med lottningen.

 

Efter en snabb dusch åker jag och några spelare till Nya Järvenhallen, som var mycket bättre än gamla Järvenhallen, för match mellan Lag Blå och Uppsala. Haninge kommer äntligen upp i den nivån vi vet att de kan spela på och ger Uppsala en riktig match. En olycklig krock som skadar Willy, det blir en för tuff smäll för hela laget och matchen slutar med en hedersam förlust. Lyckligtvis så är det bra virke i Willy och han är tillbaka till kvällsmatchen 20.40 HK Järnvägen. Nu är Lag Blå på gång och gör sin bästa match under lördagen och sätter motståndarna på plats med 16-10 och får spela i B-slutspelet under söndagen.

 

Både lagen har sovmorgon på söndagen så lördagskvällen innebär mer mingel på förläggningen och fler nya kompisband knyts, härligt! Edencrona kommer till min undsättning med sin extra(!) luftmadrass, då min inte klarade lite lek och fick punka. Tack!

 

Jag fokuserade söndagens förmiddag på våra andra lag från Haninge, F14 och F16, och att scouta kommande motståndare så jag såg inte Lag Blå mot Vintrosa 2, då jag visste att det skulle bli vinst. Resultat 18-6.

 

Lag Vit spelar sina semifinal mot RP2 och tog revansch för sina kompisar i Lag Blå förlust och vann klart med 16-12 och får spela final mot Vintrosa 1.

 

Lag Blå går en rysare till semifinal mot Åkerberga 2, där man tidigt hamnar i underläge som kräver en upphämtning som pressar gruppen till sitt yttersta och lyckas ta matchen till förlängning. Tyvärr kan jag inte återge spänningen i förlängningen, som jag missade pga krock med Lag Vits final, dock så kan jag glädjande konstatera att Lag Blå vinner.

 

A-finalen mot Vintrosa spelas inför proppfulla läktare i Duveholmshallen och det var utan tvekan cupens två bästa lag som möttes. Vi hade en bra gameplan som tidigt skapade de mållägen vi ville och Caspian börjar i målet med att göra en superräddning. De lägen vi skapar lyckas vi inte sätta för i Vintrosas mål står Gotte och han har helt klart koll på vad han gör. Vintrosa har ett dynamiskt anfallsspel med flera starka spelare, där Arvid är den klart lysande stjärnan. Ville M fixar en straff i slutet av första halvlek, men blir tyvärr skadad i samma situation. Ville F kan sätta den och vi har lite kontakt inför andra. Haninge ger verkligen allt och kommer närmare i andra halvlek genom främst Jack som får ett litet övertag på Gotte. Axel, Salle, Leo och Ville F går hårt i omställningsspelet och när Vintrosas bärande spelare tröttnar kommer vi närmare, men det blir en klar seger till Vintrosa med 18-14. Deras tränare erkände efter matchen att hade vi spelat 10 minuter till så hade vi kommit ikapp.

 

Efter att ha duschat av den värsta besvikelsen så var det dags för nästa höjdpunkt, B-finalen mellan Hultic och Haninge Lag Blå. Matchen är jämn och spännande, lagen byter mål med varandra och våra medresta supportrar är verkligen engagerad, de vet att detta är sista matchen som spelas och ger allt dom har. Haninges breddare trupp, kondition och Nitz nya(!) målvaktsteknik blir avgörande efter en lång turnering. När slutsignalen ljuder och tavlan visar 16-12 till Haninge så rusar alla spelare in på plan i en härlig hoppande hög av glädje. Underbart!

 

Haninge gör ett stort avtryck i Katrineholm Cup 2022; P12 i A-final, P12 vinst B-final, F14 vinst i B-final, F16 i A-semifinal och jag misstänker att Ordförande Stefan, som var på plats, myste hela vägen hem till Västerhaninge. Tycker att vi har något riktigt bra på gång i hela klubben. Jag är mer än nöjd med helgen, att få åka iväg på cup så att vi kommer närmare varandra i laget och får träffa nya kompisar, något vi inte kunnat göra på över 2 år lyfter killarna till nya nivåer. Flera spelare visar väldigt fin utveckling under den här cupen som ger energi inför nästa säsong.

 

/Head Coach

RegionsTolvan avslutad
2022-04-04 11:26
Haninges två lag i RegionsTolvan. Copyright Maria Vidlund och Calle Jakobsson

Denna helg blev intensiv för Framtidslaget, två dagar fulla med spel och återigen bra prestationer.

 

Lördag 2/4

 

Först ut på morgonen var det slutspel under lördagen i Tumba för de lag som presterat bäst under RegionsTolvans tre första steg, så det var bra motstånd i varje match. I första matchen ställdes vi återigen mot Skogås, vilket fick tränarlegendaren från Skåne, Thomas Lejon, utbrista ”finns det bara fyra lag i Stockholm?!”. Hursomhelst, för er som är trogna läsare vet att Haninge slog Skogås förra helgen och det blev en repris. Skogås kommer ut väldigt fokuserat och med fart, detta ger dom ett tidigt övertag så Haninge får kämpa sig in i matchen. Efter utbildningstimeouten så gör vi ett par justeringar i försvarsspelet för att bryta Skogås effektiva växelspel. Det ger oss tre snabba mål, mycket regisserat av Mål-Axel som det lyser spelglädje om, en ledning som Skogås inte kan göra något åt. Bra insats av Caspian och Michal i målet. 20-13 blir slutresultatet.

 

Lite senare mötte vi Uppsala för första gången inomhus. Ett riktigt test skulle det visa sig. Uppsala är ett storvuxet lag rakt igenom, speciellt nummer 9 Edwin, som var två eller tre nummer större och bättre än någon utövare denna helg. Haninge startar bra med Salle och Axel i målhumör och det är helt jämnt 9-9 i halvtid. Ett av säsongens fokusområden är att ”fokusera på det du själv kan påverka”, det gör tyvärr inte spelarna i halvtid, så Thomas får ryta ifrån och förklara att handboll är en tuff sport och sällan rättvis. Haninge hänger inte med i början av andra och Uppsala glider ifrån till ledning 17-13 med mindre än 5 minuter kvar av matchen. Då tas Edencrona för hårt i ett fritt läge och Uppsala får två minuter och Edencrona kan själv sätta straffen. Haninge har nu vittring och gör ett prefekt försvarsarbete vilket ger tre kontringar som Robin, Axel och Edencrona förvaltar. Matchen är nu hel jämn 17-17 med 2,5 minut kvar. Salle ger Haninge ledningen efter ett av sina patenterade genombrott. Haninge bryter det efterföljande anfallet och bollen hamnar hos Michal som av misstag skickar sitt utkast rakt över sidlinjen och Uppsala får tillbaka bollen som hamnar hos nr 9 Edwin som satsar 100% med ett mäktigt hoppskott, men Michal tar revansch och gör en superräddning. Haninge sätter snabbt bollen i spel till en fri Leo som är kliniskt och smeker in slutresultatet 19-17. Wow vilken vändning!!

 

Med över 4,5 timmar till nästa match så åker några hem och några stannar. Vi får i nästa runda möta Spånga som har haft en väldigt fin utvecklingskurva under säsongen. Haninge lider av att bara ha två avbytare och med Oskars problem med luftrören och Ville med ont i hälen så blir det en superjämn match. Lag följs åt tills Spånga gör ett litet ryck i andra halvlek, men våra killar ger sig inte och i matchen sista anfall sätter vi ett spel som vi tränat och tränat och tränat på för att det ska sitta i stressade lägen, oftast i slutet av matcher, spelet går ut på att stekhete Leo ska få sista passningen och komma i ett fint läge för målskott från kanten. Spelet sitter precis som Leos avslut och det blir 17-17.

 

Det ger en ren ”final” i RegionsTovlan mot arrangören Tumba.

Tumba leds av hemmasonen Johan Lindberg, en otroligt dynamisk spelare på sin tid och nu noggrann tränare. De har ett ungt lag som är väldigt samspelt och lurigt. På vägen till denna final så tog de en fin skalp att genom att slå Hammarby i gruppspelet så att det skulle bli en tuff uppgift stod klart. Haninge får inte någon bra start på matchen och Tumba har kommandot från avkast. Killarna sliter och försöker, men orken finns inte där att spela vårt vanliga snabba omställningsspel där vi brukar kunna straffa motståndarna och få enkla mål. Jag försöker avlasta de trötta spelarna genom att sätta Caspian i mål och låta Michal spela ute, men avståndet är för stort och det blir förlust.

 

För att summera sista steget och hela RegionsTolvan så är jag mer än nöjd. 10 vinster, 2 oavgjorda och en förlust på dessa 13 matcher talar sitt tydliga språk. Starkt. Truppen denna helg; Michal, Caspian, Jack, Leo, Oskar, Edencrona, Ville F, Axel, Robin och Salle.

 

Söndag 3/4

 

På söndagen var det dags igen för ett extra slutspelssteg i RegionsTolvan för de som inte varit med tidigare. Det vill säga en helt ny trupp med spelare som inte tidigare deltagit i RegionsTolvan där trupperna är låsta. Vi hade en del nej tack till dessa tre matcher, då beskedet att vi skulle spela kom väldigt sent så är det förståeligt. Med en sen skada och sjukdom så kom åtta spelare till spel Kämpetorpshallarna. Ledartrojkan med Sara som chef, Florre som head coach och Thomas Lejon som spirituell ledare är dock intakt.  

 

Morgonmatchen mot ett piggt Tyresö blir en väckarklocka för laget som startar väldigt sömnigt, laget valde själva bort Tabatan som uppvärmning vilket var en miss av mig att gå med på. Laget verkade dessutom tyngda av att ta allt ansvar för spelet på plan. Ett stort utropstecken var Elton som med ännu kortare varsel hoppar in och hjälper laget i sin första handbollsmatch nånsin och som tack fick han spela hela matchen non stop. Max tar ett par bra avslut och Jonte sätter något distansskott, Kasper gör sitt i målet för att hålla ner siffrorna. Klar förlust.

 

Efter litet snack mellan Lejon och killarna i omklädningsrum nummer 3 så fick spelarna lite mellis, som Lagkassan bjöd på, så lättar stämningen. Killarna leker lite och lär känna varandra bättre och det märks en tydlig skillnad i nästa match mot arrangören Sannadahl. Spelet flyter mycket bättre och spelarna testar saker på plan som de inte gjort tidigare. Vi är nära att skrälla och ta poäng, men det blir en ny förlust. Dock så är stämningen mycket bättre när vi har ett lite längre break för lunch.

 

Sista matchen är mot AIK och de som känner mig vet att jag gör en hel del för att undvika en förlust mot just den klubben. Så det kan ha bidragit till ett extra stort engagemang i coachningen i denna match. Matchen inleds bäst beskrivet av gamle MIF tränaren Timo Lahtinen ”äckligt disciplinerat” och endast 5 mål görs totalt fram till första timeouten. Max, som är vår Kapten, drar ett jättelass dessa tre matcher och spelar hela tiden, tar tag i matchen och är ett ständigt hot mot AIK kassen. Haninge glider ifrån till ledning 10-7 genom mål av först Elton (grattis!) och just Max. Vi slappnar av lite för mycket i försvaret, dels för att Kasper har varit grym denna match och att vi tror att matchen är klar gör så att AIK snart är ikapp till 10-10. Då får Max in bollen till Oliver som helt orädd kastar både boll och sig själv mot mål för sitt andra mål i matchen till 11-10. Sedan blir Melvin Kotander nerriven med straff som påföljd som han själv dundrar in i krysset. AIK kan tröstmåla, men segern med 12-11 går till välförtjänt till Haninge. Härligt! Sett över alla matcherna så hittar alla spelarna målprotokollet, snyggt. Truppen som kämpar med en spelare på bänken hela dagen: Kasper, Elton, Morgan, Max, Oliver, Jonte, Ville M och Melvin K.

 

Nu på fredag åker 21 spelare i två lag, Blå och Vit, till Katrineholm Cup. Äntligen cup igen!

För att försöka sätta lite perspektiv på vad restriktionerna inneburit för spelarna gällande erfarenhet så har majoriteten av spelarna ett underskott på runt 50 matcher som dom skulle ha spelat fram tills nu. Detta kommer vi diskutera på föräldramötet den 19/4 så se till att svara på kallelsen och närvara.

 

Ingen ordinarie träning på onsdag, utan kallelse till de som inte spelar andra sporter har skickas ut för träning tillsammans med P10 kl 17-18.

 

/Head Coach

Säsongens seriespel avslutat
2022-03-28 12:41
Gemensam uppvärming. Copyright Florre.

Igår söndag så avslutade vi seriespelet med 4 matcher i vår fina hemmahall Åbyhallen. Totalt kom det 23 spelare som alla stod för fina insatser.

 

Redan kl 09.00 var det avkast för derbyt i nivå 1 mot Tyresö. Haninge startar väldigt koncentrerat och finurligt som skapar stora luckor hos motståndarna. Tyvärr för gästerna så saknades duktige Jonathan Karlsson Westin och då blir Haninge för svåra för Tyresö och vi kan vinna med 8 mål. Bra genomförd match av samtliga lagdelar, extra plus till målvakterna Kasper och Viktor.

 

Direkt efter så spelade nivå 3 mot Sollentuna. Matchen är helt jämn i halvtid, sedan hittar Stilyan och Max ett fint samspel och Haninge kan glida ifrån i målprotokollet. Slutresultatet skrivs till 13-7 Haninge.

 

Efter lite lunch så var det dags för nytt derby mot våra träningskompisar från Skogås. En välspelad match för 12-åringar, där Skogås har ett samspelt lag med många duktiga spelare. Haninge spelar nära toppen av sin förmåga och har ett övertag matchen igenom. Fina genombrott av Melvin Salander, bra skytte av Axel Gustafsson och lurigt linjespel av Edencrona sticker ut som prestationer. Vinst med 18-13 för Haninge och vi tar andraplatsen i serien. Väldigt bra gjort!

 

Sista matchen ut för oss är i nivå 3 mot Rimbo. Det var andra gången Rimbo var på besök denna säsong och fick denna gång åka hem med en vinst mot Haninge. Vi gör många mål framåt, men har lite problem med tekniska fel och i vårt försvasspel. Dock så är jag mycket nöjd med spelet framåt så en förlust gör inte så mycket. Vi slutar trea i denna serie vilket är en bra prestation!

 

Kommande två helger är fyllda med matcher så det blir lite finsplipning på träningarna under veckorna.

 

/Head Coach

 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Haninge Handbollsklubb, 01/11 23:45 
Haninge Handbollsklubb, 30/08 13:10 
Haninge Handbollsklubb, 25/02 14:00 
Haninge Handbollsklubb, 17/03 20:00 
 
Handla utan kontanter..
..swisha på 123 224 1552