Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Pojkar-09
Lagfoto P09

Intresserad? 

Kontakta vår huvudtränare, Rikard Florin, på email: hhkp09@handbollen.se

 

Tid & Plats

Spelarna tränar när de vill. Vi välkomnar att spelarna utövar flera idrotter. Se Kalender » eller Kommande aktiviteter här till höger om nästa träning.

 

Mål & Vision

Vår träning grundar sig på Svenska Handbollsförbundets utbildningsstege och klubbens "Vita tråd" beskriver "vad" spelarna ska lära sig i de olika åldrarna samt vilken spelfilosofi vi som klubb har.

 

"Hur" - På ett strukturerat sätt tränas individuell teknik, snabbhet, spänst, styrka, koordination och kollektivt spel. Till vår hjälp har vi all nödvändigt utbildningmaterial från Svenska Handbollsförbundet och en digital plattform XPS Networks som används av de största och bästa klubb- och landslagen inom handboll. Träningarna planeras av vår certifierad huvudtränare.

 

Vi vill att så många som möjligt spelar så länge som möjligt och skaffar sig ett livslångt förhållande till fysisk aktivitet.

 

Vid matcher eller tävlingar skall alla delta. Det är ett aktivt val att vara med i vårat lag och då spelar du i våra matcher. Resultat är inte viktigt utan det viktiga är man gör sitt bästa, kämpar för laget och har roligt.

 

Vill du veta mer om handboll, riktlinjer och policy i Haninge HK så finns det dokument som beskriver detta.  

 

 

Engagemang och Aktuell Information

Här på lagsidan kommer vi att lägga upp information som rör vårt lag och föreningen mm.

Vi vill gärna att de föräldrar som har barn i vårt lag går in och anmäler spelaren till

Haninge HKs medlemsregister för att vi ska få korrekt namn samt e-postadresser.

 

Det finns några grundläggande riktlinjer som Ni föräldrar/målsmän/anhöriga bör förhålla Er till:

  • Om vårt lag ska fungera bra måste man som vuxen visa engagemang, alla ledare samt andra funktioner i laget kämpar med detta ideellt.
  • Viktigt att spelarna kommer i tid till träningarna. Spelaren ska ha med sig skor/träningskläder, något att sätta upp håret med och vattenflaska. Till matcher ska de ha med skor/shorts/strumpor/matchtröjor (vit och blå) och vattenflaska.
  • Att man oftast följer med och lämnar/hämtar spelaren. Annars har vi ingen möjlighet att ta upp viktiga saker eller ställa frågor till Er.
  • Att svara på kallelser till matcher och cuper som vi skickar ut, oavsett om man ska delta eller inte.
  • Att man vid inbetalning till lagkassan genomför detta snarast så att vi inte behöver lägga merarbete på att skicka ut påminnelser mm. Detta orsakar ofta onödiga förseningar.

 

All viktig information som rör laget skickas gemensamt ut till Er föräldrar via e-post.

 

Kontakt

Kontaktuppgifter till oss som leder och tränar Haninge HK P-09.

 

E-post: hhkp09@handbollen.se

Mobil: 0728894225 - Rikard Florin, huvudtränare Tränarutbildning 4 certifierad

 

Välkomna till oss önskar:

 

Sara och Rikard 

Fin nominering
2023-03-04 13:05

Hallå där ute! 

Hoppas ni har haft ett skönt Sportlov!

 

Jag fick ett väldigt trevlig meddelande i veckan. Lite överraskande hade jag blivit nominerad till Årets Barn- och Ungdomsledare av Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna i Stockholm. 

 

Med tanke på hur många otroligt duktiga ledare som jobbar med barn och ungdomar i Stockholm så är denna nominering smickrande. För mig betyder detta att det arbete vi ledare i vårt lag och vår klubb lägger ner är rätt väg och gör mig stolt att få vara en liten del av det.

 

Nomineringen motiverar mig att fortsätta utveckla mitt ledarskap och hjälpa ännu fler unga till en vettig fritidssysselsättning. 

 

Ses snart!

 

/Head Coach

Matchkrock höll på att ställa till det
2023-02-20 11:42
Copyright Kenneth Landgren

Plötsligt händer det. Att vi får spela match alltså. Nu i söndags hade nivå 3 en slags hemmamatch i TT-hallen mot Spånga kl 13.20 och nivå 1 bortamatch i Tyresö kl 13.40. När vi då får 9 st "nej tack" samt Salle skadad och Kotan sjukanmäld på morgonen så hade många lag fått ställa in en av matcherna, men inte vårt gäng. Caspian, 2 mål(!), och Nitz fick både spela ute och vakta målet och vår nya spelare Melvin gjorde debut i matchen mot Spånga. Sara och Jörgen coachade förtjänstfullt och laget med stekhete Jack, 12 mål, vann matchen klart.

 

I det heta derbyt mot Tyresö så vi fick sämsta tänkbara start. Willy meddelade att han hade brakat in i sargen när han spelade hockey på lördagen, något som inte händer i handboll, och Salle halkat i trappen hemma och var tvungen att stryka sig från matchen efter uppvärmningen. Ni som följer oss vet också att Tyresö har en av de bästa spelarna födda 09, om inte den bästa, i sitt lag och vi hade väldiga problem att hålla koll på Jonathan Karlsson Westin. Med sina 14 mål kan man inget annat än imponeras av vilken kvalité han har. Vi lyckas spela smart med de spelare vi hade med oss och kan konstatera att slutresultat 24-24 var rättvist. Leo och Wilmer var duktiga och alla spelare hittade in i målprotokollet, starkt.

 

/Head Coach

Nordiska mästarna på besök i Åbyhallen
2023-01-18 10:22
Nordiska flaggor och länder

Innan vårt herrlandslaget spelar mot Island kl 20.30 på fredag så vill jag tipsa om en annan match.

På fredag kl 18.30 kommer de Nordiska mästarna Hammarby IF Handboll på besök i Åbyhallen. De reste ner till Göteborg under mellandagarna och vann inbjudningsturneringen Norden Cup med lag från Finland, Island, Norge, Danmark och Sverige. Så för Haninge P09 är det en härlig utmaning att få testa oss mot det bästa laget i hela Norden. Kiosken kommer vara öppen så ta med en kompis och kanske får ni se framtidens landslagsspelare i en härlig handbollsmatch.

 

Välkomna!

 

/Head Coach

Försvarsspel med Carlos Ortega
2023-01-16 15:36
Carlos Ortega Copyright Florre

Igår var det sista dagen av utbildningen hos Svenska Handbollsförbundet. Gästföreläsare var ingen mindre av Barcelonas coach Carlos Ortega. Under 90 minuter berättade han passionerat om sin tränarfilosofi i försvarsspel. Som de andra föreläsningarna så var det oerhört lärorikt. Efter presentationen så diskuterade vi skillnaderna hur spelarna i Spanien tränas i försvarsspel jämfört med Norden samt hur han jobbat med de nya svenska spelarna, Jonathan Carlsbogård och Hampus Wanne, under hösten.

 

Det praktiska passet hölls återigen i Valhalla med Önnereds A-lag som träningstrupp. Ortega genomförde en inspirerande träning med moment som jag kommer direkt ta in i mina träningar. Som avslutning från förbundets utbildningsansvarig så uppmanades vi att ta in speciellt de försvarmoment vi sett under praktikpassen in i våra lag och klubbar.

 

Hoppas ni gillat att få en liten inblick hur det var på Topphandboll Symposium 2023 i Göteborg och att ni är lika nyfikna på vad detta kan ge till våra spelare.

 

/Head Coach

Dag 2 Topphandboll Symposium
2023-01-15 08:57

Rapport från dag 2

Det är 180 tränare och ledare från hela norden på Topphandboll Symposiet och något som är uppenbart är hur prestigelösa och bjussiga dessa personer är. Jag har pratat med förbundskaptener och elittränare från riktiga toppklubbar och de ställer alltid upp på att svara på mina frågor.

Först ut igår lördags var Claus Dalgaard-Hansen som är dansk, men jobbar som ansvarig för spelarutveckling i Norges Håndballförbund. Utmanande föreläsning om hur han använder evidensbaserad forskning och erfarenhet i sina träningar. Föreläsningen hölls på danska, trots alla mina resor dit så är det svårt att förstå allting, med fler väldigt bra exempel på hur svårt det är att förutse utvecklingen på 16-åring tills den personen är 25. Jag tog med mig ett par saker jag kommer prata med styrelsen om samt praktiska detaljer som vi borde ta in i våra lags träningar.

 

Dagens andra föreläsare var Daniel Birkelund, norrman som är sportchef och damtränare i Skövde HF samt EHF expert. Fokus i Daniels föreläsning var vilka kvalitéer behöver spelarna ha för att vara bra försvarare. Inte så överraskande handlar det mycket om fotarbete och kunna läsa av vad som är på väg att hända och hur jag som försvarare behöver agera tillsammans med mina kompisar för att stoppa det från att hända.

 

Hela eftermiddagen spenderade vi i Valhalla Sporthall med dessa två föreläsare som tränare för två praktikpass. Först ut var Claus som jobbade med Önnereds A-lag herr i att under stark fysisk press och kontakt kunna spela bollen vidare. En jäkla fart var det.

Sedan hade Daniel ett pass med Aranäs A-lag herr om försvarsspel, men viktigt att poängtera att vi samtidigt tränar spelarnas förmåga i anfallsspelet under en sån här träning. En aningen tuffare träning, men många bra saker att ta med sig hem från dessa. Båda träningstrupperna ska ha en stor eloge för hur de genomförde dessa träningar.

 

På kvällen var det dags för mig att se VM på plats i Scandinavium och vilket tryck det var. Sverige spelade fokuserat i första halvlek och tog väl matchen mot Kap Verde redan där, men slog av lite för mycket på takten enligt experterna runt omkring mig på läktaren.

Idag föreläser Carlos Ortega från FC Bercelona på morgonen och följer upp det med ett praktikpass innan jag flyger hem för att försöka hjälpa vårt älskade Damlag till en bra start av 2023.

 

/Head Coach

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Haninge Handbollsklubb, 08/03 18:15 
Haninge Handbollsklubb, 26/02 20:00 
Haninge Handbollsklubb, 22/02 12:30 
Haninge Handbollsklubb, 11/02 17:38 
Haninge Handbollsklubb, 03/02 09:06 
 
Handla utan kontanter
Swisha till 123 224 1552