Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Haninge Handbollsklubb

Välkommen till Pojkar-2009💙
Lagfoto P09

Intresserad? 

Kontakta vår huvudtränare, Rikard Florin, på e-post: p2009@haningehk.se (ny e-post 6 aug).

 

Tid & Plats

Spelarna tränar när de vill. Vi välkomnar att spelarna utövar flera idrotter. Se Kalender » eller Kommande aktiviteter här till höger om nästa träning.

 

Mål & Vision

Vår träning grundar sig på Svenska Handbollsförbundets utbildningsstege och klubbens "Vita tråd" beskriver "vad" spelarna ska lära sig i de olika åldrarna samt vilken spelfilosofi vi som klubb har.

 

"Hur" - På ett strukturerat sätt tränas individuell teknik, snabbhet, spänst, styrka, koordination och kollektivt spel. Till vår hjälp har vi all nödvändigt utbildningmaterial från Svenska Handbollsförbundet och en digital plattform XPS Networks som används av de största och bästa klubb- och landslagen inom handboll. Träningarna planeras av vår certifierad huvudtränare.

 

Vi vill att så många som möjligt spelar så länge som möjligt och skaffar sig ett livslångt förhållande till fysisk aktivitet.

 

Vid matcher eller tävlingar skall alla delta. Det är ett aktivt val att vara med i vårat lag och då spelar du i våra matcher. Resultat är inte viktigt utan det viktiga är man gör sitt bästa, kämpar för laget och har roligt.

 

Vill du veta mer om handboll, riktlinjer och policy i Haninge HK så finns det dokument som beskriver detta.  

 

 

Engagemang och Aktuell Information

Här på lagsidan kommer vi att lägga upp information som rör vårt lag och föreningen mm.

Vi vill gärna att de föräldrar som har barn i vårt lag går in och anmäler spelaren till

Haninge HKs medlemsregister för att vi ska få korrekt namn samt e-postadresser.

 

Det finns några grundläggande riktlinjer som Ni föräldrar/målsmän/anhöriga bör förhålla Er till:

  • Om vårt lag ska fungera bra måste man som vuxen visa engagemang, alla ledare samt andra funktioner i laget kämpar med detta ideellt.
  • Viktigt att spelarna kommer i tid till träningarna. Spelaren ska ha med sig skor/träningskläder, något att sätta upp håret med och vattenflaska. Till matcher ska de ha med skor/shorts/strumpor/matchtröjor (vit och blå) och vattenflaska.
  • Att man oftast följer med och lämnar/hämtar spelaren. Annars har vi ingen möjlighet att ta upp viktiga saker eller ställa frågor till Er.
  • Att svara på kallelser till matcher och cuper som vi skickar ut, oavsett om man ska delta eller inte.
  • Att man vid inbetalning till lagkassan genomför detta snarast så att vi inte behöver lägga merarbete på att skicka ut påminnelser mm. Detta orsakar ofta onödiga förseningar.

 

All viktig information som rör laget skickas gemensamt ut till Er föräldrar via e-post.

 

Kontakt

Kontaktuppgifter till oss som leder och tränar Haninge HK P-09.

 

E-post: p2009@haningehk.se (ny e-post från 2023-08-06)

Mobil: 0728894225 - Rikard Florin, huvudtränare Tränarutbildning 5 certifierad, certifiering till TU 6 pågår

 

Välkomna till oss önskar:

 

Sara och Rikard 

USM steg 2 P14 Knivsta CIK
2023-11-28 14:15

Denna helg spenderade klubbens USM-lag för pojkar 14 i fina Knivsta Centrum för Idrott och Kultur för att spela steg 2. Efter bra insatser i steg 1 så var vi placerade i Grupp B tillsammans med Tyresö och IFK Nyköping som vann sina respektive gruppspel i steg 1.

 

Tillsammans med våra kompisar från Tyresö var vi först ut på lördagen och spelade en jämn match. Tyvärr för Tyresö var duktiga Jonte inte tillgänglig för spel. Haninges breda trupp var lite för starka och kunde vinna klart med 26–19. Hela 11 spelare i Haninge blev målskyttar och Elton Spong fick välförtjänt pris som matchens lirare. Värt att notera att Elton spelat handboll i ca 1,5 år, imponerande.

 

Lördagens andra match spelades kl. 16.20 så det blev en lång dag i Knivsta och risken att tappa energi är stor. Nyköping hade tidigare under dagen lyckats vinna mot Tyresö och det gjorde våran match lite mer intressant för vilket lag som skulle få möta vinnaren i Grupp A i placeringsmatchen på söndagen som har med ranking (tror jag) att göra. Det var med viss lättnad jag kunde konstatera att Haninge var redo för match, då Nyköping är ett väldigt skickligt lag, och rycker åt sig en 3–0 ledning efter påkopplat försvarsspel, räddningar av Michal och fint skytte av Yassin. Matchen är målrik och med drygt 5 minuter kvar så reducerar Nyköping till 12–13 och jag byter in Oskar för att få lite mer fart i anfallsspelet. Oskar är stekhet och gör 3 snabba mål på raken och i halvtid står det 15–20 till Haninge. Andra halvlek fortsätter med många mål för båda lagen och att Oskar står för majoriteten av dessa. Återigen så är det våran breda trupp som blir utslagsgivande när matchen spelas i högt tempo och Nyköpings bärande spelare blir trötta. Slutresultatet blir 25–34 till Haninge och ni kan säkert gissa vem som fick matchens lirare, Oskar.

 

De båda vinsterna gav oss ytterligare en match mot Aranäs lag Blå, som vi mötte i Trollhättan under steg 1, för att avgöra vilket lag som skulle placera sig på plats 1 i detta steg 2. Den förra matchen mot Aranäs var välspelad och slutade lika på 24. Under lördagskvällen så hade tyvärr både Salle och Axel insjuknat samt att Leo dragit på sig en skada (lower body) och kunde inte spela på söndagen. Aranäs har hög handbollskompetens och några spelare på väldigt hög nivå för åldersklassen vilka sätter ständig press på Haninges försvarsspel som inte kommer upp i nivå och när anfallsspelet inte fungerar så kan Aranäs lite för enkelt glida ifrån i målprotokollet. Ställningen är 15–8 i paus. Vi försöker komma igen i andra halvlek, men vi är aldrig riktigt nära och får snygga till siffrorna i slutet Matchen slutar 26–22 till Aranäs som vi skickar ett grattis till. Matchens lirare går till Willy som sliter på bra i försvaret och är vass i avsluten.

 

Målsättningen med helgen var att säkra vidare spel i det som kallas A-nivå i steg 3, vilket vi löste efter lördagens matcher, men det är såklart surt att förlora sista matchen då den har en tendens att hänga kvar lite. Som helhet är vi i ledarteamet nöjda och vi ser goda möjligheter till vidare utveckling av laget och spelarna. Nu blir det spännande att se vart vi ska spela steg 3 och vilka vi får möta. Vägen till Final 8 i Uppsala är lång, men vi har fortfarande chansen.

 

/Rikard Florin, huvudtränare Haninge HK USM P14

Claes Hellgren tränade Haninge P14
2023-11-05 18:52
Copyright Florre

Tidigt på lördagsmorgon den 4/11 trotsade 23 killar, 5 ledare och 4 föräldrar höstrusket och åkte till Västerås för att träna med handbollslegendaren Claes Hellgren och Hans "Handsken" Johansson på Speed&Cryocenter.

 

Efter ett passionerat inledande välkomsttal med framåtblickar och videoklipp av Claes delade vi upp gänget i två grupper. Ena gruppen fick förstärkning av Fotbolls-Frida från Lindesberg och den andra av Hugo och Ivar från duktiga Täby HBK P14.

 

Mitt gäng började hos Claes med ett spänstigt fyspass som gav mersmak. Claes ledde träningen med intensitet och samma passion han visade tidigare. Frida och killarna gjorde väldigt bra ifrån sig innan det var dags att byta med andra gruppen och bege sig ner till handbollshallen där Handsken väntade.

 

Handsken hade förberett 5 olika banor med lite styrka, fotarbete och sprint. Efter det så var det tre stationer med lite olika övningar.

1 - på med specialvästar så en laser kunde mäta i vilken hastighet våra spelare springer en handbollskontring

2 - knästående skott-teknikträning

3 - hoppskott med teknik och precision

 

Summerat så blev det en mycket lyckad förmiddag, där vi tar med oss både intryck och inspiration.

 

Fortsättning följer.

 

/ Florre, head Coach

Rapport från USM steg 1
2023-10-10 16:40
Copyright Susanne Löfving

I helgen började vår resa i Svenska Ungdomsmästerskapen i handboll, förkortat USM.

 

För USM gäller klubbens policy för ett av verksamhetsmålen, att försöka nå så långt som möjligt i den turneringen. Detta betyder i klartext att jag har av klubben blivit utsedd, och fått äran, att ta ut klubbens lag med de spelare jag tror har störst chans att göra det.

 

Första steget spelades i Trollhättan, där KFUM Trollhättan stod som arrangör i trevliga Arena Älvshögsborg. Vi åkte med 14 spelare och 5 ledare i två minibussar från Europcar/Olofsson Bil och en husbil. Extra kul att vi hade supportrar på plats som stöttade laget på bästa sätt.

Efter en god natts sömn på mysiga Hotell Kung Oscar och en promenad längs älven ut på Spikön så tittade vi på våra motståndare och insåg snabbt att detta kommer kräva maximal insats för att få med oss ett bra resultat hem.

 

Vi spelar vår första match mot HK Aranäs Blå, på förhand favorittippade och med mängder av framgångar på ungdomssidan i USM samt representerade i Handbollsligan på både dam och herrsidan. Detta blir en riktig rysare. Matchen är lika på 11 i halvtid och med knappt 3 minuter kvar gör Leo ledningen till Haninge med två bollar. Tyvärr drabbas vi kort därefter av en utvisning och Aranäs kan kvittera samt får bollen i sista anfallet, men där räddar Michal duktiga Max Sellstedt i Aranäs avslut och matchen slutar 24-24 vilket var ett rättvist resultat. Axel får välförtjänt pris till matchens spelare.

 

I vår andra matchen möter vi IFK Skövde HK Blå som också har ett representationslag i Handbollsligan och en erkänt bra ungdomsverksamhet. Vi får en tuff start och ligger under med 4 mål efter 14 minuters spel, men laget visar karaktär och tar sig in i matchen och i halvtid är det helt lika på 10. Andra halvlek börjar jämnt, men Haninge har ett klart bredare lag med fler spelare som gör mål och vinner klart med 21-15. Michal gör en jättebra match och får pris som matchens lirare.

 

Hotellet var inte bara mysigt utan bjöd på middag så vi behövde inte gå ut på stan för att äta efter matcherna. Killarna hängde i lobbyn och på rummen innan vi släckte för kvällen.

På söndag morgon möter vi arrangören KFUM Trollhättan, tyvärr blev både Caspian och Ville skadade så de spelade inte. Haninge startar starkt och går upp till ledning med 5-1 som vi inte släpper. En styrka i vårt spel är våra omställningar och kontringar. Vår vänsterkant Willy har bra fart under fötterna och sätter ett stort avtryck i matchen och får mycket riktigt pris som matchens lirare. Slutresultatet skrivs till 16-27 till oss.

 

I matchen mellan Aranäs och Skövde höll vi lite på Skövde, men Aranäs var numret större och vann rättvist med 22-17.

 

Det resultatet innebar att för att vinna gruppen behövde vi vinna med 26 mål mot Örebro SK U 2. Värt att notera var att Örebro ställde upp med sina spelare födda 2010. Vi gör ett ärligt försök att vinna med stor marginal, men Örebro viker inte ner sig och trots 13 mål från Axel så räcker inte resultatet 34-14 till gruppseger. Oskar gör en mycket fin match och får pris som matchens lirare.

 

Jag kan tillsammans med ledarteamet konstatera att vi gör en bra helg och utbildningen vi erbjuder håller hög nivå, men det finns saker att förbättra och jobba vidare med. Nu siktar vi på Steg 2 som spelas i Knivsta 25/11 och 26/11.

 

Rikard Florin, Head Coach P14 USM Haninge HK

 

Fin nominering
2023-03-04 13:05

Hallå där ute! 

Hoppas ni har haft ett skönt Sportlov!

 

Jag fick ett väldigt trevlig meddelande i veckan. Lite överraskande hade jag blivit nominerad till Årets Barn- och Ungdomsledare av Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna i Stockholm. 

 

Med tanke på hur många otroligt duktiga ledare som jobbar med barn och ungdomar i Stockholm så är denna nominering smickrande. För mig betyder detta att det arbete vi ledare i vårt lag och vår klubb lägger ner är rätt väg och gör mig stolt att få vara en liten del av det.

 

Nomineringen motiverar mig att fortsätta utveckla mitt ledarskap och hjälpa ännu fler unga till en vettig fritidssysselsättning. 

 

Ses snart!

 

/Head Coach

Matchkrock höll på att ställa till det
2023-02-20 11:42
Copyright Kenneth Landgren

Plötsligt händer det. Att vi får spela match alltså. Nu i söndags hade nivå 3 en slags hemmamatch i TT-hallen mot Spånga kl 13.20 och nivå 1 bortamatch i Tyresö kl 13.40. När vi då får 9 st "nej tack" samt Salle skadad och Kotan sjukanmäld på morgonen så hade många lag fått ställa in en av matcherna, men inte vårt gäng. Caspian, 2 mål(!), och Nitz fick både spela ute och vakta målet och vår nya spelare Melvin gjorde debut i matchen mot Spånga. Sara och Jörgen coachade förtjänstfullt och laget med stekhete Jack, 12 mål, vann matchen klart.

 

I det heta derbyt mot Tyresö så vi fick sämsta tänkbara start. Willy meddelade att han hade brakat in i sargen när han spelade hockey på lördagen, något som inte händer i handboll, och Salle halkat i trappen hemma och var tvungen att stryka sig från matchen efter uppvärmningen. Ni som följer oss vet också att Tyresö har en av de bästa spelarna födda 09, om inte den bästa, i sitt lag och vi hade väldiga problem att hålla koll på Jonathan Karlsson Westin. Med sina 14 mål kan man inget annat än imponeras av vilken kvalité han har. Vi lyckas spela smart med de spelare vi hade med oss och kan konstatera att slutresultat 24-24 var rättvist. Leo och Wilmer var duktiga och alla spelare hittade in i målprotokollet, starkt.

 

/Head Coach

Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 4/12 19:30
23 - 13
Sön 3/12 12:30
18 - 30
Sön 26/11 10:25
26 - 22
Lör 25/11 16:20
25 - 34
Lör 25/11 10:05
26 - 19
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Haninge Handbollsklubb, 06/12 14:25 
Haninge Handbollsklubb, 04/12 12:28 
Haninge Handbollsklubb, 30/11 16:09 
Haninge Handbollsklubb, 06/11 17:04 
Haninge Handbollsklubb, 30/10 11:19 
 
HUVUDSPONSOR
VÅRA SPONSORER
STÖD HHK