Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Haninge Handbollsklubb

Välkommen till Pojkar-2009💙
Lagfoto 2023

Intresserad? 

Kontakta vår huvudtränare, Rikard Florin, på e-post: p2009@haningehk.se (ny e-post 6 aug).

 

Tid & Plats

Spelarna tränar när de vill. Vi välkomnar att spelarna utövar flera idrotter. Se Kalender » eller Kommande aktiviteter här till höger om nästa träning.

 

Mål & Vision

Vår träning grundar sig på Svenska Handbollsförbundets utbildningsstege och klubbens "Vita tråd" beskriver "vad" spelarna ska lära sig i de olika åldrarna samt vilken spelfilosofi vi som klubb har.

 

"Hur" - På ett strukturerat sätt tränas individuell teknik, snabbhet, spänst, styrka, koordination och kollektivt spel. Till vår hjälp har vi all nödvändigt utbildningsmaterial från Svenska Handbollsförbundet och en digital plattform XPS Network som används av de största och bästa klubb- och landslagen inom handboll. Träningarna planeras av vår certifierad huvudtränare tillsammans med externa EHF Mastercoacher.

 

Vi vill att så många som möjligt spelar så länge som möjligt och skaffar sig ett livslångt förhållande till fysisk aktivitet.

 

Vid matcher eller tävlingar skall alla delta. Det är ett aktivt val att vara med i vårat lag och då spelar du i våra matcher. Resultat är inte viktigt utan det viktiga är man gör sitt bästa, kämpar för laget och har roligt.

 

Vill du veta mer om handboll, riktlinjer och policy i Haninge HK så finns det dokument som beskriver detta, kontakta e-post: p2009@haningehk.se

 

 

Engagemang och Aktuell Information

Här på lagsidan kommer vi att lägga upp information som rör vårt lag och föreningen mm.

Vi vill gärna att de föräldrar som har barn i vårt lag går in och anmäler spelaren till

Haninge HKs medlemsregister för att vi ska få korrekt namn samt e-postadresser.

 

Det finns några grundläggande riktlinjer som Ni föräldrar/målsmän/anhöriga bör förhålla Er till:

  • Om vårt lag ska fungera bra måste man som vuxen visa engagemang, alla ledare samt andra funktioner i laget kämpar med detta ideellt.
  • Viktigt att spelarna kommer i tid till träningarna. Spelaren ska ha med sig skor/träningskläder, något att sätta upp håret med och vattenflaska. Till matcher ska de ha med skor/shorts/strumpor/matchtröjor (vit och blå) och vattenflaska.
  • Att man oftast följer med och lämnar/hämtar spelaren. Annars har vi ingen möjlighet att ta upp viktiga saker eller ställa frågor till Er.
  • Att svara på kallelser till matcher och cuper som vi skickar ut, oavsett om man ska delta eller inte.
  • Att man vid inbetalning till lagkassan genomför detta snarast så att vi inte behöver lägga merarbete på att skicka ut påminnelser mm. Detta orsakar ofta onödiga förseningar.

 

All viktig information som rör laget skickas gemensamt ut till Er föräldrar via e-post.

 

Kontakt

Kontaktuppgifter till oss som leder och tränar Haninge HK P-09.

 

E-post: p2009@haningehk.se (ny e-post från 2023-08-06)

Mobil: 0728894225 - Rikard Florin, huvudtränare Tränarutbildning 5 certifierad, certifiering till TU 6 pågår

 

Välkomna till oss önskar:

 

Sara och Rikard 

Vega blev slutstation på USM-resan
2024-03-19 08:14
Laget som spelade steg 4.

Precis jämte Vega station ligger Vega skola & aktivitetshus med tillhörande sporthall. Där anordnade vår drivna USM-grupp med stöd från klubben steg 4 i USM för Pojkar 14.

 

Redan i oktober 2023 blev jag inbjuden till en WhatsApp-grupp med namnet ”Planering USM Haninge HK P-09 23/24”. Det skulle dock dröja ett halvår innan all planering fick sättas i verket. Unison feedback från alla deltagande lag var att arrangemanget var 5-stjärnigt och det bästa USM-steg för 14-åringar som de upplevt.  Stort tack till alla som bidragit på sitt sätt!

 

Våra killar, som jag har tränat sedan maj 2019, och ledarteamet hade stora förhoppningar att göra personbästa under helgen för att kunna knipa en plats i Uppsala till steg 5 i slutet av april.

 

Vi startar på lördagen med match mot Norrköping HK som har en liten, men mycket kompetent, trupp med sig upp till Vegahallen. Våra killar har fått klara instruktioner om vilket sätt vi ska spela på, men när nervositeten blir för stor så blir prestationen inte den bästa. Norrköpings smarta spel av dirigenten Alexander Lundh och målsprutan Hugo Holmberg var tungan på vågen och Haninge var tidigt på efterkälken. Till slut är vi aldrig nära att utmana och Norrköping vinner med 23-17. Bäst i Haninge och mottagare av MVP var Leo Lundberg Ahlgren och MVP i Norrköping gick till duktige Lundh.

 

I dagens andra match så har Hammarby och Växjö en välspelad match där favorittippade Hammarby kan vinna med 8 bollar.

 

Aningen besvikna Haninge-killar kommer till Vegahallen på söndagsmorgonen, då vägen till Uppsala blivit extremt mycket svårare ett förlusten mot Norrköping. Ville Florin får tyvärr meddela att han inte kan delta på grund av ”lower body” skada. Lyckligtvis så har vi andra som kan få chans och kliva fram, vilket laget visar mot Växjö och alla 13 utespelare är inne och bidrar. Matchen mot Växjö är tempofylld med bättre fokus och precision från hemmalaget. Axel och Yassin driver på laget med gott ledarskap och målskytte. 4 raka mål i inledningen av andra halvlek ger Haninge arbetsro och vi kan skriva resultatet 23-18 till våra killar med Yassin som MVP och starke Hugo Ström i Växjö får deras MVP pris.

 

Hammarby och Norrköping spelar sedan en riktigt bra handbollsmatch, där Hammarbys tyngd och styrka i både försvar och anfall fäller avgörandet. Slutresultat 30-19 till Hammarby.

 

Efter en god och trevlig lunch, anordnat av Svenska Kyrkan (amen), så är det ett litet uppehåll i spelschemat innan Växjö och Norrköping spelar sina sista matcher, där Norrköping hade möjligtvis en teoretisk chans att gå vidare, men jag saknar kompetensen för att redogöra för exakt hur dessa chanser såg ut. Hursomhelst vinner Norrköping med 27-22 och jag vet att några av dessa killar får åka till Uppsala ändå med sitt P16-lag. Tack till både Växjö och Norrköping för bra och sportsliga matcher och vi önskar dem lycka till i fortsättning samt tipsar om vår BeachCup i början av juni (www.haningebeachcup.se), då vi såg att det fanns ”skills” i snurrar och annat.

 

Haninge och Hammarby möts således i sista matchen i detta steg 4 och för att Haninge skulle kunna gå om Hammarby in den interna tabellen med Norrköping så krävdes det vinst med 9 bollar. Dock så är Hammarby, trots viss skadeproblematik, ett väldigt starkt lag och vi brukar spela med lite för stor respekt när vi möter dom. Denna match är vi åtminstone med inledningsvis med hög aggressivitet i försvaret, grymma räddningar av Michal och många bra aktioner i anfallet. Vi får inte riktigt till målskyttet och duktige Hugo Solback i Hammarby räddar våra försök. Hammarby maler på med ett vägvinnande och konsekvent anfallsspel med tungt skytte och snabba genombrott. Vi rycker upp oss anfallsmässigt, men har inget motdrag för Anton Grevins genombrott och Oscar Nymans skott. Axel gör en helgjuten insats genom hela helgen och får MVP i sista match tillsammans med skicklige Grevin i Hammarby. Vi skickar ett stort ”GRATTIS” till Hammarby och önskar dem lycka till i steg 5 i Uppsala!

 

Min gissning är detta inte var sista gång Haninge Handbollsklubb står som värdar för ett USM-steg i Vegahallen. Sånt otroligt fint jobb av alla inblandade och vi ser framåt mot nya arrangemang!

 

/Rikard Florin, Head Coach Haninge HK USM P14

Chans till att bli historiska - alla till Vegahallen
2024-03-05 16:04
Haninge HK P14 USM-laget värmer upp

2012 ändrades formatet av finalsteget i USM och 48 lag samlas på en och samma plats för en helg med handboll på högsta nivå. Inget pojklag från Haninge HK har tagit sig till detta finalsteg. Killarna i vårt P14-lag har helgen 16/3-17/3 chansen att bli historiska. Vinst i den stentuffa gruppen med Norrköping, Växjö och Hammarby ger en biljett till Uppsala och Final 8 i USM. Jag har haft förmånen att träna laget sedan hösten 2019 och ser mycket fram emot helgen 16-17/3 då vi spelar steg 4 i Vegahallen. Killarna har jobbat väldigt hårt och målmedvetet att ta sig till denna position och vi försöker se det som ett privilegium att få chansen att skriva klubbhistoria. Nu kommer vi behöva allt stöd vi kan få under dessa matcher, så har du chansen att komma och heja fram killarna till nya framgångar så spelar vi på lördag 16/3 kl. 14.00 mot Norrköping, söndag kl. 10.00 mot Växjö och kl. 16.15 mot Hammarby.

 

Heja Haninge HK!

 

/Rikard Florin, huvudtränare P14 USM

Snackar handboll med Andreas "Stocken" Stockenberg
2024-01-22 15:10

För några veckor sedan satte jag mig ner tillsammans med handbollstränaren och SM-guldvinnaren Andreas "Stocken" Stockenberg för att snacka lite handboll. Du hittar samtalet på länken och höj ljudet lite.

 

/Head Coach

P14 snubblar vidare i USM
2024-01-17 09:43
Haninge HK P14 steg 3A, stående: Sara, Bobby, Jack, Robin, Elton, Michal, Yassin, Melvin E, Melvin K, Elliot, Wilmer, Leo, Florre På knä: Jörgen, Ville, Willy, Oskar, Viktor copyright Susanne

I helgen avgjordes steg 3 i USM för P14. Haninge HK representeras av våra killar födda 2009 och åkte till Västerås Arena för att möta Ystad IK, IK Baltichov och VästeråsIrsta HF (VIHF). Topp 3 från denna grupp går vidare till steg 4 A om platser till Final 8 (steg 5) i Uppsala, 4:an i gruppen får spela vidare i tröst steget 4 B.

 

Vi börjar mot duktiga Ystad IF, en av favoriterna att ta hem hela turneringen, och de visar oss vart skåpet ska stå. Efter en skakig start av oss med svaga avslut och resolut anfallsspel av Ystad så är matchen körd redan efter första halvlek. Vi spelar upp oss lite i andra halvlek medan Ystad slår av på takten och spelet jämnade ut sig. Matchen slutar 30–17 till Ystad och Michal i målet kämpar på med flertalet vassa räddningar och får pris som MVP. På kvällen tar vi oss ner till stan och följer Sveriges EM-match på O ‘Learys och vi ser med förväntan fram mot söndagen.

 

IK Baltichov är ett samspelt lag med väldigt bra karaktär som aldrig ger upp. De spelar konsekvent med ett övergångsspel som vårt försvar har svårt att lösa. Framåt tar vi för många avslut långt ifrån deras mål och när dessa avslut dessutom missar målet så blir det svårt att vinna handbollsmatcher. Om jag inte missminner mig så säger jag minst en gång i veckan till alla spelare att de ska tvinga målvakten till en räddning när de avslutar, kanske har jag rätt… Vi förlorar den mentala och fysiska kampen vilket också innebär att vi förlorar handbollsmatchen. En känd tränare som var nere och tränade med killarna bara för drygt en vecka sedan sa att handboll är 80% attityd och inställning, 10% teknik och 10% talang. Har han också rätt?? Slutresultat blir 18–21 till Baltichov. Ville får pris som MVP, han driver på laget både i anfall och försvar och gör en bra helg. En aning låg stämning i laget, då chanserna till avancemang till steg 4 A inte ser bra ut.

 

Sista matchen mot arrangören VästeråsIrsta blir avgörande om vi ska komma tvåa, trea eller fyra, då alla andra lag förlorat mot Ystad så gör VIHF, Baltichov och vi upp om de två återstående platserna till steg 4 A. Detta hade vi inte riktigt full koll på när matchen startar. Äntligen känner vi igen Haninge HK, sammansvetsat försvarsspel med attityd och energi. Framåt har vi snabba omställningar, finurligt lir och bra skytte. Från ställningen 1–1 så leder Haninge matchen med en liten men tydlig ledning, men VästeråsIrsta vill gärna förstöra för våra kämpar. Situationen innan Willy gör ställningen till 15–18 är för mig helt avgörande att vi har något på gång. Efter ett skott i vårt block (Yassin) så studsar bollen ut mot mittlinjen, Jack är säkert 4 meter bakom VIHF spelaren men slänger sig som en panter och snor åt sig bollen, passar Yassin som skickar fram den till Willy som sätter bollen säkert bakom deras keeper. Apropå inställningen som jag skrev om tidigare. Såklart blir det superspännande i slutet efter en utvisningsbonanza på både VIHF och HHK. Dock så vinner the good guys med 18–19 efter en helt korrekt avblåsning för stegfel på VIHF i matchen sista anfall. Yassin, som varit på semester fram till denna match, får rättvist pris som MVP.

 

Det finns mycket att skriva om introduktionen av systemet Profixio (där resultat och serier och annat hamnar), men det har vi inte tid med. Robin klarar i alla fall lösa den appen som ett Sudoku och noterar att vi är trea i gruppen när vi sitter i omklädningsrummet, så vi gick från att vara glada för en bra insats till ren eufori för att få fortsätta spela tuffa och bra matcher som betyder något. Att påstå att stämningen i minibussarna från Olofsson Bil hem var hög är inte en överdrift.

 

Jag tror att helgen var bra ur fler perspektiv, kul såklart att gå vidare, men också att motgångarna gör oss mer ödmjuka inför det faktum att om vi ska vara med i matcherna mot riktigt bra lag behöver alla höja sig på alla plan; intensitet på träningarna, köra extra på det man är sämre på, ha koll på att man sover tillräckligt, äta rätt mat som vi handlar på Ica Maxi Haninge och framför allt jobba med sin mentala inställning.

 

/Rikard Florin, stolt och lättad huvudtränare Haninge HK P14 USM-lag

USM steg 2 P14 Knivsta CIK
2023-11-28 14:15

Denna helg spenderade klubbens USM-lag för pojkar 14 i fina Knivsta Centrum för Idrott och Kultur för att spela steg 2. Efter bra insatser i steg 1 så var vi placerade i Grupp B tillsammans med Tyresö och IFK Nyköping som vann sina respektive gruppspel i steg 1.

 

Tillsammans med våra kompisar från Tyresö var vi först ut på lördagen och spelade en jämn match. Tyvärr för Tyresö var duktiga Jonte inte tillgänglig för spel. Haninges breda trupp var lite för starka och kunde vinna klart med 26–19. Hela 11 spelare i Haninge blev målskyttar och Elton Spong fick välförtjänt pris som matchens lirare. Värt att notera att Elton spelat handboll i ca 1,5 år, imponerande.

 

Lördagens andra match spelades kl. 16.20 så det blev en lång dag i Knivsta och risken att tappa energi är stor. Nyköping hade tidigare under dagen lyckats vinna mot Tyresö och det gjorde våran match lite mer intressant för vilket lag som skulle få möta vinnaren i Grupp A i placeringsmatchen på söndagen som har med ranking (tror jag) att göra. Det var med viss lättnad jag kunde konstatera att Haninge var redo för match, då Nyköping är ett väldigt skickligt lag, och rycker åt sig en 3–0 ledning efter påkopplat försvarsspel, räddningar av Michal och fint skytte av Yassin. Matchen är målrik och med drygt 5 minuter kvar så reducerar Nyköping till 12–13 och jag byter in Oskar för att få lite mer fart i anfallsspelet. Oskar är stekhet och gör 3 snabba mål på raken och i halvtid står det 15–20 till Haninge. Andra halvlek fortsätter med många mål för båda lagen och att Oskar står för majoriteten av dessa. Återigen så är det våran breda trupp som blir utslagsgivande när matchen spelas i högt tempo och Nyköpings bärande spelare blir trötta. Slutresultatet blir 25–34 till Haninge och ni kan säkert gissa vem som fick matchens lirare, Oskar.

 

De båda vinsterna gav oss ytterligare en match mot Aranäs lag Blå, som vi mötte i Trollhättan under steg 1, för att avgöra vilket lag som skulle placera sig på plats 1 i detta steg 2. Den förra matchen mot Aranäs var välspelad och slutade lika på 24. Under lördagskvällen så hade tyvärr både Salle och Axel insjuknat samt att Leo dragit på sig en skada (lower body) och kunde inte spela på söndagen. Aranäs har hög handbollskompetens och några spelare på väldigt hög nivå för åldersklassen vilka sätter ständig press på Haninges försvarsspel som inte kommer upp i nivå och när anfallsspelet inte fungerar så kan Aranäs lite för enkelt glida ifrån i målprotokollet. Ställningen är 15–8 i paus. Vi försöker komma igen i andra halvlek, men vi är aldrig riktigt nära och får snygga till siffrorna i slutet Matchen slutar 26–22 till Aranäs som vi skickar ett grattis till. Matchens lirare går till Willy som sliter på bra i försvaret och är vass i avsluten.

 

Målsättningen med helgen var att säkra vidare spel i det som kallas A-nivå i steg 3, vilket vi löste efter lördagens matcher, men det är såklart surt att förlora sista matchen då den har en tendens att hänga kvar lite. Som helhet är vi i ledarteamet nöjda och vi ser goda möjligheter till vidare utveckling av laget och spelarna. Nu blir det spännande att se vart vi ska spela steg 3 och vilka vi får möta. Vägen till Final 8 i Uppsala är lång, men vi har fortfarande chansen.

 

/Rikard Florin, huvudtränare Haninge HK USM P14

Spelade matcher
Sön 24/3 18:45
28 - 19
Lör 23/3 12:30
25 - 18
Sön 17/3 16:15
15 - 26
Sön 17/3 10:00
23 - 18
Lör 16/3 14:00
17 - 23
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Haninge Handbollsklubb, 13/06 22:01 
Haninge Handbollsklubb, 11/06 18:00 
Haninge Handbollsklubb, 28/05 09:12 
Haninge Handbollsklubb, 09/05 14:53 
Haninge Handbollsklubb, 08/05 13:57 
 
HUVUDSPONSOR
SPONSORER
FLER SPONSORER
STÖD HHK