Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Haninge Handbollsklubb

Katrineholm Cup 2022 - ett nytt resereportage
2022-04-12 11:03
Lag Blå överst och Lag Vit. Copyright Jörgen Svebeck och Florre.

I fredags var det äntligen dags för en cup med P09 och GPS:n var inställd på Duveholmsgymnasiet i Katrineholm. Tack till alla föräldrar och ledare som ställde upp och skjutsade 20 spelare tur och retur!

 

Väl framme i Katrineholm så hade vi bokat middag innan vi checkade in i våra två klassrum. Kanske lite generöst att kalla Lag Blås klassrum för ett klassrum, liknade mer en skrubb. Så tre spelare med sina luftmadrasser fick flytta in hos Lag Vit. De flesta andra lag som bodde på samma ställe checkade också in under kvällen och vi får snabbt nya kompisar.

 

I Lag Vit (som spelade hela cupen i sina blåa tröjor, snyggare än de vita, ett av mina många tricks för att förvirra motståndare, arrangörer och supportrar) spelade; Caspian, Michal, Axel, Ville M, Max, Oliver, Salle, Leo, Jack och Ville F

Ledare; Sara och Florre

 

I Lag Blå (som spelade i sina vita tröjor, Bobby har också sina tricks) spelade: Nitz, Kasper, Samuel, Malte, Jonte, Edencrona, Oskar, Robin, Willy och Stilyan

Ledare; Bobby och Jörgen (extra tack!)

 

Bagarväckning var beställt till Lag Vit efter en lugn natt med endast ett fåtal luftmadrasser med pyspunka. Efter en stärkande promenad på 5 minuter var vi framme vid Kronfågel Ishall inför avkast kl 08.00 mot RP1 från Linköping. Nyckeln till den matchen var Tabatan vi körde som uppvärmning i ett försök att få igång kroppen. Vi spelar säkert under hela matchen och kan vinna med 15-8. Skönt med bra start.

 

Lag Blå kunde få sova lite längre och hade sin första match kl 09.20 i samma hall mot RP2. Vi får en tuff start och målskyttet klickar och försvaret är helt enkelt inte på tå. En klar förlust. Lag Blå gör sedan en väldigt stark upphämtning mot Malmslätt, en match som jag inte såg pga krock med Lag Vit mot Åkersberga, och får till ett kryss och är nu inne i cupen.

 

Lag Vit möter som sagt Åkersberga 1 som hade hamnat i P12 gruppen, då P11 hade för få deltagare. Haninge joggar hem en klar vinst. Vi äter en sen lunch och jag kan titta till min dotter Maja som är där med sina tjejer i F16-serien innan det är dags för vår sista match i gruppspelet. Motståndare är Vintrosa 2 och Haninge spelar ut hela sitt register och vinner matchen med 30-8 och är klar för A-slutspelets semifinal. Klassisk Florre-tur med lottningen.

 

Efter en snabb dusch åker jag och några spelare till Nya Järvenhallen, som var mycket bättre än gamla Järvenhallen, för match mellan Lag Blå och Uppsala. Haninge kommer äntligen upp i den nivån vi vet att de kan spela på och ger Uppsala en riktig match. En olycklig krock som skadar Willy, det blir en för tuff smäll för hela laget och matchen slutar med en hedersam förlust. Lyckligtvis så är det bra virke i Willy och han är tillbaka till kvällsmatchen 20.40 HK Järnvägen. Nu är Lag Blå på gång och gör sin bästa match under lördagen och sätter motståndarna på plats med 16-10 och får spela i B-slutspelet under söndagen.

 

Både lagen har sovmorgon på söndagen så lördagskvällen innebär mer mingel på förläggningen och fler nya kompisband knyts, härligt! Edencrona kommer till min undsättning med sin extra(!) luftmadrass, då min inte klarade lite lek och fick punka. Tack!

 

Jag fokuserade söndagens förmiddag på våra andra lag från Haninge, F14 och F16, och att scouta kommande motståndare så jag såg inte Lag Blå mot Vintrosa 2, då jag visste att det skulle bli vinst. Resultat 18-6.

 

Lag Vit spelar sina semifinal mot RP2 och tog revansch för sina kompisar i Lag Blå förlust och vann klart med 16-12 och får spela final mot Vintrosa 1.

 

Lag Blå går en rysare till semifinal mot Åkerberga 2, där man tidigt hamnar i underläge som kräver en upphämtning som pressar gruppen till sitt yttersta och lyckas ta matchen till förlängning. Tyvärr kan jag inte återge spänningen i förlängningen, som jag missade pga krock med Lag Vits final, dock så kan jag glädjande konstatera att Lag Blå vinner.

 

A-finalen mot Vintrosa spelas inför proppfulla läktare i Duveholmshallen och det var utan tvekan cupens två bästa lag som möttes. Vi hade en bra gameplan som tidigt skapade de mållägen vi ville och Caspian börjar i målet med att göra en superräddning. De lägen vi skapar lyckas vi inte sätta för i Vintrosas mål står Gotte och han har helt klart koll på vad han gör. Vintrosa har ett dynamiskt anfallsspel med flera starka spelare, där Arvid är den klart lysande stjärnan. Ville M fixar en straff i slutet av första halvlek, men blir tyvärr skadad i samma situation. Ville F kan sätta den och vi har lite kontakt inför andra. Haninge ger verkligen allt och kommer närmare i andra halvlek genom främst Jack som får ett litet övertag på Gotte. Axel, Salle, Leo och Ville F går hårt i omställningsspelet och när Vintrosas bärande spelare tröttnar kommer vi närmare, men det blir en klar seger till Vintrosa med 18-14. Deras tränare erkände efter matchen att hade vi spelat 10 minuter till så hade vi kommit ikapp.

 

Efter att ha duschat av den värsta besvikelsen så var det dags för nästa höjdpunkt, B-finalen mellan Hultic och Haninge Lag Blå. Matchen är jämn och spännande, lagen byter mål med varandra och våra medresta supportrar är verkligen engagerad, de vet att detta är sista matchen som spelas och ger allt dom har. Haninges breddare trupp, kondition och Nitz nya(!) målvaktsteknik blir avgörande efter en lång turnering. När slutsignalen ljuder och tavlan visar 16-12 till Haninge så rusar alla spelare in på plan i en härlig hoppande hög av glädje. Underbart!

 

Haninge gör ett stort avtryck i Katrineholm Cup 2022; P12 i A-final, P12 vinst B-final, F14 vinst i B-final, F16 i A-semifinal och jag misstänker att Ordförande Stefan, som var på plats, myste hela vägen hem till Västerhaninge. Tycker att vi har något riktigt bra på gång i hela klubben. Jag är mer än nöjd med helgen, att få åka iväg på cup så att vi kommer närmare varandra i laget och får träffa nya kompisar, något vi inte kunnat göra på över 2 år lyfter killarna till nya nivåer. Flera spelare visar väldigt fin utveckling under den här cupen som ger energi inför nästa säsong.

 

/Head Coach


Nyhetsarkiv
Rapport från USM steg 12023-10-10 16:40
Fin nominering2023-03-04 13:05
Lundaspelen drar igång2022-12-28 07:42
RegionsTolvan avslutad2022-04-04 11:26
Vårens spel är igång2022-01-17 10:32
Äntligen hemmamatcher2021-11-29 11:14
Stor trupp är viktigt2021-10-25 11:25
 
HUVUDSPONSOR
SPONSORER
FLER SPONSORER
STÖD HHK