Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

RegionsTolvan avslutad
2022-04-04 11:26
Haninges två lag i RegionsTolvan. Copyright Maria Vidlund och Calle Jakobsson

Denna helg blev intensiv för Framtidslaget, två dagar fulla med spel och återigen bra prestationer.

 

Lördag 2/4

 

Först ut på morgonen var det slutspel under lördagen i Tumba för de lag som presterat bäst under RegionsTolvans tre första steg, så det var bra motstånd i varje match. I första matchen ställdes vi återigen mot Skogås, vilket fick tränarlegendaren från Skåne, Thomas Lejon, utbrista ”finns det bara fyra lag i Stockholm?!”. Hursomhelst, för er som är trogna läsare vet att Haninge slog Skogås förra helgen och det blev en repris. Skogås kommer ut väldigt fokuserat och med fart, detta ger dom ett tidigt övertag så Haninge får kämpa sig in i matchen. Efter utbildningstimeouten så gör vi ett par justeringar i försvarsspelet för att bryta Skogås effektiva växelspel. Det ger oss tre snabba mål, mycket regisserat av Mål-Axel som det lyser spelglädje om, en ledning som Skogås inte kan göra något åt. Bra insats av Caspian och Michal i målet. 20-13 blir slutresultatet.

 

Lite senare mötte vi Uppsala för första gången inomhus. Ett riktigt test skulle det visa sig. Uppsala är ett storvuxet lag rakt igenom, speciellt nummer 9 Edwin, som var två eller tre nummer större och bättre än någon utövare denna helg. Haninge startar bra med Salle och Axel i målhumör och det är helt jämnt 9-9 i halvtid. Ett av säsongens fokusområden är att ”fokusera på det du själv kan påverka”, det gör tyvärr inte spelarna i halvtid, så Thomas får ryta ifrån och förklara att handboll är en tuff sport och sällan rättvis. Haninge hänger inte med i början av andra och Uppsala glider ifrån till ledning 17-13 med mindre än 5 minuter kvar av matchen. Då tas Edencrona för hårt i ett fritt läge och Uppsala får två minuter och Edencrona kan själv sätta straffen. Haninge har nu vittring och gör ett prefekt försvarsarbete vilket ger tre kontringar som Robin, Axel och Edencrona förvaltar. Matchen är nu hel jämn 17-17 med 2,5 minut kvar. Salle ger Haninge ledningen efter ett av sina patenterade genombrott. Haninge bryter det efterföljande anfallet och bollen hamnar hos Michal som av misstag skickar sitt utkast rakt över sidlinjen och Uppsala får tillbaka bollen som hamnar hos nr 9 Edwin som satsar 100% med ett mäktigt hoppskott, men Michal tar revansch och gör en superräddning. Haninge sätter snabbt bollen i spel till en fri Leo som är kliniskt och smeker in slutresultatet 19-17. Wow vilken vändning!!

 

Med över 4,5 timmar till nästa match så åker några hem och några stannar. Vi får i nästa runda möta Spånga som har haft en väldigt fin utvecklingskurva under säsongen. Haninge lider av att bara ha två avbytare och med Oskars problem med luftrören och Ville med ont i hälen så blir det en superjämn match. Lag följs åt tills Spånga gör ett litet ryck i andra halvlek, men våra killar ger sig inte och i matchen sista anfall sätter vi ett spel som vi tränat och tränat och tränat på för att det ska sitta i stressade lägen, oftast i slutet av matcher, spelet går ut på att stekhete Leo ska få sista passningen och komma i ett fint läge för målskott från kanten. Spelet sitter precis som Leos avslut och det blir 17-17.

 

Det ger en ren ”final” i RegionsTovlan mot arrangören Tumba.

Tumba leds av hemmasonen Johan Lindberg, en otroligt dynamisk spelare på sin tid och nu noggrann tränare. De har ett ungt lag som är väldigt samspelt och lurigt. På vägen till denna final så tog de en fin skalp att genom att slå Hammarby i gruppspelet så att det skulle bli en tuff uppgift stod klart. Haninge får inte någon bra start på matchen och Tumba har kommandot från avkast. Killarna sliter och försöker, men orken finns inte där att spela vårt vanliga snabba omställningsspel där vi brukar kunna straffa motståndarna och få enkla mål. Jag försöker avlasta de trötta spelarna genom att sätta Caspian i mål och låta Michal spela ute, men avståndet är för stort och det blir förlust.

 

För att summera sista steget och hela RegionsTolvan så är jag mer än nöjd. 10 vinster, 2 oavgjorda och en förlust på dessa 13 matcher talar sitt tydliga språk. Starkt. Truppen denna helg; Michal, Caspian, Jack, Leo, Oskar, Edencrona, Ville F, Axel, Robin och Salle.

 

Söndag 3/4

 

På söndagen var det dags igen för ett extra slutspelssteg i RegionsTolvan för de som inte varit med tidigare. Det vill säga en helt ny trupp med spelare som inte tidigare deltagit i RegionsTolvan där trupperna är låsta. Vi hade en del nej tack till dessa tre matcher, då beskedet att vi skulle spela kom väldigt sent så är det förståeligt. Med en sen skada och sjukdom så kom åtta spelare till spel Kämpetorpshallarna. Ledartrojkan med Sara som chef, Florre som head coach och Thomas Lejon som spirituell ledare är dock intakt.  

 

Morgonmatchen mot ett piggt Tyresö blir en väckarklocka för laget som startar väldigt sömnigt, laget valde själva bort Tabatan som uppvärmning vilket var en miss av mig att gå med på. Laget verkade dessutom tyngda av att ta allt ansvar för spelet på plan. Ett stort utropstecken var Elton som med ännu kortare varsel hoppar in och hjälper laget i sin första handbollsmatch nånsin och som tack fick han spela hela matchen non stop. Max tar ett par bra avslut och Jonte sätter något distansskott, Kasper gör sitt i målet för att hålla ner siffrorna. Klar förlust.

 

Efter litet snack mellan Lejon och killarna i omklädningsrum nummer 3 så fick spelarna lite mellis, som Lagkassan bjöd på, så lättar stämningen. Killarna leker lite och lär känna varandra bättre och det märks en tydlig skillnad i nästa match mot arrangören Sannadahl. Spelet flyter mycket bättre och spelarna testar saker på plan som de inte gjort tidigare. Vi är nära att skrälla och ta poäng, men det blir en ny förlust. Dock så är stämningen mycket bättre när vi har ett lite längre break för lunch.

 

Sista matchen är mot AIK och de som känner mig vet att jag gör en hel del för att undvika en förlust mot just den klubben. Så det kan ha bidragit till ett extra stort engagemang i coachningen i denna match. Matchen inleds bäst beskrivet av gamle MIF tränaren Timo Lahtinen ”äckligt disciplinerat” och endast 5 mål görs totalt fram till första timeouten. Max, som är vår Kapten, drar ett jättelass dessa tre matcher och spelar hela tiden, tar tag i matchen och är ett ständigt hot mot AIK kassen. Haninge glider ifrån till ledning 10-7 genom mål av först Elton (grattis!) och just Max. Vi slappnar av lite för mycket i försvaret, dels för att Kasper har varit grym denna match och att vi tror att matchen är klar gör så att AIK snart är ikapp till 10-10. Då får Max in bollen till Oliver som helt orädd kastar både boll och sig själv mot mål för sitt andra mål i matchen till 11-10. Sedan blir Melvin Kotander nerriven med straff som påföljd som han själv dundrar in i krysset. AIK kan tröstmåla, men segern med 12-11 går till välförtjänt till Haninge. Härligt! Sett över alla matcherna så hittar alla spelarna målprotokollet, snyggt. Truppen som kämpar med en spelare på bänken hela dagen: Kasper, Elton, Morgan, Max, Oliver, Jonte, Ville M och Melvin K.

 

Nu på fredag åker 21 spelare i två lag, Blå och Vit, till Katrineholm Cup. Äntligen cup igen!

För att försöka sätta lite perspektiv på vad restriktionerna inneburit för spelarna gällande erfarenhet så har majoriteten av spelarna ett underskott på runt 50 matcher som dom skulle ha spelat fram tills nu. Detta kommer vi diskutera på föräldramötet den 19/4 så se till att svara på kallelsen och närvara.

 

Ingen ordinarie träning på onsdag, utan kallelse till de som inte spelar andra sporter har skickas ut för träning tillsammans med P10 kl 17-18.

 

/Head Coach

 
Handla utan kontanter..
..swisha på 123 224 1552