Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Haninge Handbollsklubb

Rapport från USM steg 1
2023-10-10 16:40
Copyright Susanne Löfving

I helgen började vår resa i Svenska Ungdomsmästerskapen i handboll, förkortat USM.

 

För USM gäller klubbens policy för ett av verksamhetsmålen, att försöka nå så långt som möjligt i den turneringen. Detta betyder i klartext att jag har av klubben blivit utsedd, och fått äran, att ta ut klubbens lag med de spelare jag tror har störst chans att göra det.

 

Första steget spelades i Trollhättan, där KFUM Trollhättan stod som arrangör i trevliga Arena Älvshögsborg. Vi åkte med 14 spelare och 5 ledare i två minibussar från Europcar/Olofsson Bil och en husbil. Extra kul att vi hade supportrar på plats som stöttade laget på bästa sätt.

Efter en god natts sömn på mysiga Hotell Kung Oscar och en promenad längs älven ut på Spikön så tittade vi på våra motståndare och insåg snabbt att detta kommer kräva maximal insats för att få med oss ett bra resultat hem.

 

Vi spelar vår första match mot HK Aranäs Blå, på förhand favorittippade och med mängder av framgångar på ungdomssidan i USM samt representerade i Handbollsligan på både dam och herrsidan. Detta blir en riktig rysare. Matchen är lika på 11 i halvtid och med knappt 3 minuter kvar gör Leo ledningen till Haninge med två bollar. Tyvärr drabbas vi kort därefter av en utvisning och Aranäs kan kvittera samt får bollen i sista anfallet, men där räddar Michal duktiga Max Sellstedt i Aranäs avslut och matchen slutar 24-24 vilket var ett rättvist resultat. Axel får välförtjänt pris till matchens spelare.

 

I vår andra matchen möter vi IFK Skövde HK Blå som också har ett representationslag i Handbollsligan och en erkänt bra ungdomsverksamhet. Vi får en tuff start och ligger under med 4 mål efter 14 minuters spel, men laget visar karaktär och tar sig in i matchen och i halvtid är det helt lika på 10. Andra halvlek börjar jämnt, men Haninge har ett klart bredare lag med fler spelare som gör mål och vinner klart med 21-15. Michal gör en jättebra match och får pris som matchens lirare.

 

Hotellet var inte bara mysigt utan bjöd på middag så vi behövde inte gå ut på stan för att äta efter matcherna. Killarna hängde i lobbyn och på rummen innan vi släckte för kvällen.

På söndag morgon möter vi arrangören KFUM Trollhättan, tyvärr blev både Caspian och Ville skadade så de spelade inte. Haninge startar starkt och går upp till ledning med 5-1 som vi inte släpper. En styrka i vårt spel är våra omställningar och kontringar. Vår vänsterkant Willy har bra fart under fötterna och sätter ett stort avtryck i matchen och får mycket riktigt pris som matchens lirare. Slutresultatet skrivs till 16-27 till oss.

 

I matchen mellan Aranäs och Skövde höll vi lite på Skövde, men Aranäs var numret större och vann rättvist med 22-17.

 

Det resultatet innebar att för att vinna gruppen behövde vi vinna med 26 mål mot Örebro SK U 2. Värt att notera var att Örebro ställde upp med sina spelare födda 2010. Vi gör ett ärligt försök att vinna med stor marginal, men Örebro viker inte ner sig och trots 13 mål från Axel så räcker inte resultatet 34-14 till gruppseger. Oskar gör en mycket fin match och får pris som matchens lirare.

 

Jag kan tillsammans med ledarteamet konstatera att vi gör en bra helg och utbildningen vi erbjuder håller hög nivå, men det finns saker att förbättra och jobba vidare med. Nu siktar vi på Steg 2 som spelas i Knivsta 25/11 och 26/11.

 

Rikard Florin, Head Coach P14 USM Haninge HK

 


Nyhetsarkiv
Rapport från USM steg 12023-10-10 16:40
Fin nominering2023-03-04 13:05
Lundaspelen drar igång2022-12-28 07:42
RegionsTolvan avslutad2022-04-04 11:26
Vårens spel är igång2022-01-17 10:32
Äntligen hemmamatcher2021-11-29 11:14
Stor trupp är viktigt2021-10-25 11:25
 
HUVUDSPONSOR
SPONSORER
FLER SPONSORER
STÖD HHK