Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Haninge Handbollsklubb

Dag 2 Topphandboll Symposium
2023-01-15 08:57

Rapport från dag 2

Det är 180 tränare och ledare från hela norden på Topphandboll Symposiet och något som är uppenbart är hur prestigelösa och bjussiga dessa personer är. Jag har pratat med förbundskaptener och elittränare från riktiga toppklubbar och de ställer alltid upp på att svara på mina frågor.

Först ut igår lördags var Claus Dalgaard-Hansen som är dansk, men jobbar som ansvarig för spelarutveckling i Norges Håndballförbund. Utmanande föreläsning om hur han använder evidensbaserad forskning och erfarenhet i sina träningar. Föreläsningen hölls på danska, trots alla mina resor dit så är det svårt att förstå allting, med fler väldigt bra exempel på hur svårt det är att förutse utvecklingen på 16-åring tills den personen är 25. Jag tog med mig ett par saker jag kommer prata med styrelsen om samt praktiska detaljer som vi borde ta in i våra lags träningar.

 

Dagens andra föreläsare var Daniel Birkelund, norrman som är sportchef och damtränare i Skövde HF samt EHF expert. Fokus i Daniels föreläsning var vilka kvalitéer behöver spelarna ha för att vara bra försvarare. Inte så överraskande handlar det mycket om fotarbete och kunna läsa av vad som är på väg att hända och hur jag som försvarare behöver agera tillsammans med mina kompisar för att stoppa det från att hända.

 

Hela eftermiddagen spenderade vi i Valhalla Sporthall med dessa två föreläsare som tränare för två praktikpass. Först ut var Claus som jobbade med Önnereds A-lag herr i att under stark fysisk press och kontakt kunna spela bollen vidare. En jäkla fart var det.

Sedan hade Daniel ett pass med Aranäs A-lag herr om försvarsspel, men viktigt att poängtera att vi samtidigt tränar spelarnas förmåga i anfallsspelet under en sån här träning. En aningen tuffare träning, men många bra saker att ta med sig hem från dessa. Båda träningstrupperna ska ha en stor eloge för hur de genomförde dessa träningar.

 

På kvällen var det dags för mig att se VM på plats i Scandinavium och vilket tryck det var. Sverige spelade fokuserat i första halvlek och tog väl matchen mot Kap Verde redan där, men slog av lite för mycket på takten enligt experterna runt omkring mig på läktaren.

Idag föreläser Carlos Ortega från FC Bercelona på morgonen och följer upp det med ett praktikpass innan jag flyger hem för att försöka hjälpa vårt älskade Damlag till en bra start av 2023.

 

/Head Coach


Nyhetsarkiv
Rapport från USM steg 12023-10-10 16:40
Fin nominering2023-03-04 13:05
Lundaspelen drar igång2022-12-28 07:42
RegionsTolvan avslutad2022-04-04 11:26
Vårens spel är igång2022-01-17 10:32
Äntligen hemmamatcher2021-11-29 11:14
Stor trupp är viktigt2021-10-25 11:25
 
HUVUDSPONSOR
SPONSORER
FLER SPONSORER
STÖD HHK