Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Haninge Handbollsklubb

Årets sista seriematcher avgjorda
2021-12-20 10:43
Framtidslaget styr upp sexmeterslinjen i Liljeholmshallen. Copyright Team Manager Svebeck

Årets sista helg med seriematcher läggs till handlingarna efter tre matcher.

 

Först ut var det match på lördagen i Ulriksdal mot AIK i nivå 3, där tyvärr Gustavsberg var tvungna att ställa in pga sjukdom så bara en match istället för planerade två, ett lag som vi tidigare inte hade mött. Till denna match var det 10 st ”nej tack” vilket har varit en trend under december så vi hade med oss en liten trupp på 9 spelare. Med tanke på hur mycket som pågår under december, pandemi eller inte, och att det är ganska få matcher i januari så borde frågan ställas till serieadmin om man skulle dra ner på antalet matcher i december och ha fler i januari. Matchen startar med lite slarvigt spel med många tekniska fel (stegfel, dubbelstuds, passningar på fötterna osv.), vilket håller ner antal mål åt båda lagen. Michal har rest sig ur sjuksängen och var bra igenom hela matchen. Haninge får lite mer fart i spelet efter halva första halvlek genom att vara mer noggrann med passningar och mottagningar och leder med 6-3 i halvtid. AIK har problem med Haninges offensiva försvarsspel och hålls till totalt 7 mål, väldigt bra, och vi vinner med 12-7. Med det resultatet går Haninge 2 till julledighet som etta i serien.

 

På söndagen var väckarklockan ställd till kl.06.30 och det var två matcher i nivå 1 på schemat i Liljeholmshallen. Som brukligt när vi besöker Liljeholmshallen så ordnade vi med linjerna på planen och Stockholms Stad fortsätter att imponera som idrottskommun. Den första matchen spelades mot Huddinge, som vi mött många gånger under denna säsong, och de kommer närmare och närmare att ta Haninge. Vi valde att testa ett nytt försvarsspel (5-1) med Robin som spets och hans intensiva försvarsarbete störde Huddinge ordentligt. Dessutom var Robin stekhet framåt och gör tre raka mål, en ledning som Haninge utökar till 6-0. Det var härligt att se kombinationerna som våra spelare klarar av i högsta fart och ett anfall som bränner sig fast på näthinnan avslutas med ett hoppskott av högsta klass av Michelle i bortre krysset. Koncentrationen minskar under andra halvlek och jag misstänker att spelarna började tänka på den kommande seriefinalen mot Hammarby, så Huddinge smyger så nära som 14-12 innan Haninge kan stänga matchen och vinna med 18-14.

 

Hammarby ledde serien utan några förluster och Haninge låg tvåa med endast en förlust, så det var en tvättäkta seriefinal på menyn. Haninge startar inspirerat och håller jämna steg med hemmalaget genom kreativt anfallsspel och tufft försvarsspel. Efter utbildningstimeouten så ändrar Hammarby försvarsspel som Haninge får svårt att lösa och går till halvtidsvila med ledning 10-5. Nitz och Michal delar på målvaktsposten och gör båda två en bra match. Den stora skillnaden mellan lagen är storleken på de ledande spelarna. Aningen subjektiv så tycker jag att vi spelar bättre handboll, men Hammarbys större spelare kan helt enkelt skjuta in bollen över vårt försvar. Vi vinner andra halvlek och kommer inom 3 mål, vilket stressar Hammarby, men dom håller ifrån och vinner med 18-14. Vi skickar ett grattis till Hammarby och en god jul till alla lag i serien!

 

Som avslutning håller vi årets höjdpunkt, familjematchen, som spelas ikväll mellan alla läktarexperter (familjemedlemmar) och våra härliga spelare. Förhoppningsvis får vi igång högtalarna så kan jag direktkommentera denna sportsliga fest. Väl mött!

 

Head Coach


Nyhetsarkiv
Rapport från USM steg 12023-10-10 16:40
Fin nominering2023-03-04 13:05
Lundaspelen drar igång2022-12-28 07:42
RegionsTolvan avslutad2022-04-04 11:26
Vårens spel är igång2022-01-17 10:32
Äntligen hemmamatcher2021-11-29 11:14
Stor trupp är viktigt2021-10-25 11:25
 
HUVUDSPONSOR
SPONSORER
FLER SPONSORER
STÖD HHK