Haninge Handbollsklubb

Sviten bruten, men vinst i derbyt
2021-11-15 08:13
Taggat gäng inför match i Sollentuna. Copyright Florre

Hela 14 raka vinster hade P09 radat upp innan G/T Söder blev för svåra och vann med ett mål på lördagsförmiddagen i Sollentuna. 10 spelsugna killar med Michal i spetsen och i målet krigade på riktigt bra, men trots bitvis fina kombinationer mellan Leon, Edencrona och Max, så blev G/T Söders försvar och kontringsspel tungan på vågen. Grabbarna hänger inte läpp och tar plats på läktaren för att äta lite matsäck, här behöver vi nog prata ihop oss vad som är en lämplig matsäck, och tittar på tjejerna från Haninges F09/10 som håller nollan mot Bajen. Killarna är nu sugna på revansch mot arrangörsklubben Sollentuna. Matchen är till att börja med jämn, efter utbildningstimeouten i andra halvlek dra Haninge ifrån och vinner med klara 15-8. Kul med varsitt mål från Morgan och Oliver.

Direkt efter avslutade matcher i Sollentuna begav jag mig till Tyresö och Slottshallen för matcher i nivå 1. Först ut var det HK Cliff och det blev en jämn tillställning, jag kunde ana att fokus hos det här gänget låg på kommande match och derbyt mot Tyresö. Trots lite okoncentration lyckades Haninge till slut glida ifrån på slutet och vinna med 4 mål. Bra spel och skytte av Yassin och Ville F som blev bästa målskyttar.

Veckor av uppladdning ledde fram till avkast kl 16.00 mot Tyersö, som Haninge inte slagit inomhus, och det blev förlust i finalen i Lidingö Cup tidigare i år. Att säga att våra spelare var taggade är ett understatement. Matchen rivstartar och i Tyresö spelar Jonathan Karlsson Westin, en väldigt fin handbollsspelare, han gör 10 mål och ligger bakom en handfull mål till. Hemmalaget glider iväg till ledning 7-4 tills utbildningstimouten som tas efter ungefär halva halvleken. Ett par byten tänder Haninge, efter mål av Leo, Oskar och Edencrona tar Haninge igen underläget och lagen följs åt till halvtid där det står 10-10. Tyresö spelar väldigt bra under ett par minuter och leder med 17-14 med mindre än 7 minuter kvar, men efter stensäkert straffskytte av Ville F, genombrott av Salle, räddningar av högsta klass av Nitz och blytungt skytte av Yassin så äter sig Haninge sig in i matchen igen. Axel, vår skyttekung, steppar upp i slutet och stänger ner en allt mer trött Jonathan och sätter de tre sista målen till slutresultatet 24-20 till våra kämpar.

Nu väntar en full träningsvecka och på måndag får vi hjälp av målvaktslegendaren Jörgen Svebeck som kommer gnugga våra målisar. Ingen match för P09 nästa helg.