Intresseanmälan - Ny Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Haninge Handbollsklubb

Vega blev slutstation på USM-resan
2024-03-19 08:14
Laget som spelade steg 4.

Precis jämte Vega station ligger Vega skola & aktivitetshus med tillhörande sporthall. Där anordnade vår drivna USM-grupp med stöd från klubben steg 4 i USM för Pojkar 14.

 

Redan i oktober 2023 blev jag inbjuden till en WhatsApp-grupp med namnet ”Planering USM Haninge HK P-09 23/24”. Det skulle dock dröja ett halvår innan all planering fick sättas i verket. Unison feedback från alla deltagande lag var att arrangemanget var 5-stjärnigt och det bästa USM-steg för 14-åringar som de upplevt.  Stort tack till alla som bidragit på sitt sätt!

 

Våra killar, som jag har tränat sedan maj 2019, och ledarteamet hade stora förhoppningar att göra personbästa under helgen för att kunna knipa en plats i Uppsala till steg 5 i slutet av april.

 

Vi startar på lördagen med match mot Norrköping HK som har en liten, men mycket kompetent, trupp med sig upp till Vegahallen. Våra killar har fått klara instruktioner om vilket sätt vi ska spela på, men när nervositeten blir för stor så blir prestationen inte den bästa. Norrköpings smarta spel av dirigenten Alexander Lundh och målsprutan Hugo Holmberg var tungan på vågen och Haninge var tidigt på efterkälken. Till slut är vi aldrig nära att utmana och Norrköping vinner med 23-17. Bäst i Haninge och mottagare av MVP var Leo Lundberg Ahlgren och MVP i Norrköping gick till duktige Lundh.

 

I dagens andra match så har Hammarby och Växjö en välspelad match där favorittippade Hammarby kan vinna med 8 bollar.

 

Aningen besvikna Haninge-killar kommer till Vegahallen på söndagsmorgonen, då vägen till Uppsala blivit extremt mycket svårare ett förlusten mot Norrköping. Ville Florin får tyvärr meddela att han inte kan delta på grund av ”lower body” skada. Lyckligtvis så har vi andra som kan få chans och kliva fram, vilket laget visar mot Växjö och alla 13 utespelare är inne och bidrar. Matchen mot Växjö är tempofylld med bättre fokus och precision från hemmalaget. Axel och Yassin driver på laget med gott ledarskap och målskytte. 4 raka mål i inledningen av andra halvlek ger Haninge arbetsro och vi kan skriva resultatet 23-18 till våra killar med Yassin som MVP och starke Hugo Ström i Växjö får deras MVP pris.

 

Hammarby och Norrköping spelar sedan en riktigt bra handbollsmatch, där Hammarbys tyngd och styrka i både försvar och anfall fäller avgörandet. Slutresultat 30-19 till Hammarby.

 

Efter en god och trevlig lunch, anordnat av Svenska Kyrkan (amen), så är det ett litet uppehåll i spelschemat innan Växjö och Norrköping spelar sina sista matcher, där Norrköping hade möjligtvis en teoretisk chans att gå vidare, men jag saknar kompetensen för att redogöra för exakt hur dessa chanser såg ut. Hursomhelst vinner Norrköping med 27-22 och jag vet att några av dessa killar får åka till Uppsala ändå med sitt P16-lag. Tack till både Växjö och Norrköping för bra och sportsliga matcher och vi önskar dem lycka till i fortsättning samt tipsar om vår BeachCup i början av juni (www.haningebeachcup.se), då vi såg att det fanns ”skills” i snurrar och annat.

 

Haninge och Hammarby möts således i sista matchen i detta steg 4 och för att Haninge skulle kunna gå om Hammarby in den interna tabellen med Norrköping så krävdes det vinst med 9 bollar. Dock så är Hammarby, trots viss skadeproblematik, ett väldigt starkt lag och vi brukar spela med lite för stor respekt när vi möter dom. Denna match är vi åtminstone med inledningsvis med hög aggressivitet i försvaret, grymma räddningar av Michal och många bra aktioner i anfallet. Vi får inte riktigt till målskyttet och duktige Hugo Solback i Hammarby räddar våra försök. Hammarby maler på med ett vägvinnande och konsekvent anfallsspel med tungt skytte och snabba genombrott. Vi rycker upp oss anfallsmässigt, men har inget motdrag för Anton Grevins genombrott och Oscar Nymans skott. Axel gör en helgjuten insats genom hela helgen och får MVP i sista match tillsammans med skicklige Grevin i Hammarby. Vi skickar ett stort ”GRATTIS” till Hammarby och önskar dem lycka till i steg 5 i Uppsala!

 

Min gissning är detta inte var sista gång Haninge Handbollsklubb står som värdar för ett USM-steg i Vegahallen. Sånt otroligt fint jobb av alla inblandade och vi ser framåt mot nya arrangemang!

 

/Rikard Florin, Head Coach Haninge HK USM P14


Nyhetsarkiv
Rapport från USM steg 12023-10-10 16:40
Fin nominering2023-03-04 13:05
Lundaspelen drar igång2022-12-28 07:42
RegionsTolvan avslutad2022-04-04 11:26
Vårens spel är igång2022-01-17 10:32
Äntligen hemmamatcher2021-11-29 11:14
Stor trupp är viktigt2021-10-25 11:25
 
HUVUDSPONSOR
SPONSORER
FLER SPONSORER
STÖD HHK